Προκρίθηκε στα πλέι-οφ του World Group II η Κύπρος (pics)

 
Προκρίθηκε στα πλέι-οφ του World Group II η Κύπρος (pics)
tn team Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 - 18:58

H Εθνική ομάδα της Κύπρου στο Davis Cup κέρδισε το Μαυροβούνιο με 2-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι-οφ του World Group II στο Davis Cup.

Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Davis Cup από τους Πέτρο Χρυσοχό, Μέλιο Ευσταθίου, Στυλιανό Χριστοδούλου, Σέργη Κυρατζή και Λευτέρη Νέο και με αρχηγό τον Δημήτρη Ηροδότου. Οι αγώνες για το τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρωπαϊκής ζώνης φιλοξενήθηκαν στις σκληρές επιφάνειες της Herodotou Tennis Academy, στη Λάρνακα.

Παρόλο που ξεκίνησε με ήττα με 0-3 από τη Μολδαβία στο τουρνουά, η Κύπρος κατάφερε να προκριθεί στη φάση νοκ-άουτ, παίρνοντας τη 2η θέση στον όμιλό της, μετά και τις νίκες της με 3-0 επί της Μάλτας και της Βόρειας Μακεδονίας τις δυο επόμενες μέρες.

Στα νοκ-άουτ για την 3η θέση και το τελευταίο εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι-οφ του WGII, η Κύπρος επιβλήθηκε του Μαυροβουνίου σήμερα με 2-0, χάρη στις νίκες των Χρυσοχού και Ευσταθίου στα μονά.

Συγκεκριμένα, ο Χρυσοχός κέρδισε τον Matija Samardzic με 7-5, 6-2 μετά από 92 λεπτά παιχνιδιού, ενώ με straight sets κέρδισε ο Ευσταθίου, που επικράτησε του Petar Jovanovic με 7-5, 6-3.

Τις άλλες δυο θέσεις για τα πλέι-οφ του World Group II πήραν η Εσθονία, που κατέλαβε την 1η θέση στο τουρνουά, και η Μολδαβία, που πήρε τη 2η θέση.

Στα πλέι-οφ του World Group II, που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2024, θα είναι οι ομάδες που θα ανεβούν από την 3η κατηγορία, καθώς και οι ομάδες που θα ηττηθούν φέτος στα παιχνίδια για το World Group II (15-17 Σεπτεμβρίου 2023).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots