tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

"Αγωνιστικός Σχεδιασμός για σκίσιμο και ξαναγράψιμο"

E-mail Εκτύπωση


Ο κος Κώστας Κουτσάφτης, πρόεδρος του ΑΣ Ακρόπολις και τέως Έφορος Αγωνιστικού της Η' Ένωσης κάνει τη δική του κριτική για τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό της ΕΦΟΑ, ο οποίος θα έπρεπε να είναι γνωστός από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς κατά τον ίδιο (κι όχι μόνο), ενώ το θέμα που προέκυψε σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Juniors βασίζεται "σε μία εντελώς λάθος λογική", αφού τα πάντα θα πρέπει να ξεκινούν από τον τρόπο βαθμολογίας των πρωταθλημάτων που στην Ελλάδα είναι όμως λάθος. Ο κος Κουτσάφτης κάνει την πολύ απλή παρατήρηση από τα πρωταθλήματα του 2011, ότι δηλαδή "η δυναμικότητα του Πανελλαδικού που οργάνωσε η Η’ Ένωση, η κατά τεκμήριο μεγαλύτερη ένωση και μάλιστα στην Αθήνα, ήταν η μισή σε σχέση με το τουρνουά της Κρήτης, συνεπώς είναι  προφανές ότι πολλά είναι λάθος και όλος ο Αγωνιστικός Σχεδιασμός θέλει σκίσιμο και ξαναγράψιμο".

Ο κος Κουτσάφτης εξηγείται και μας εξηγεί με επιστολή που στέλνει στην ΕΦΟΑ και την ΕΕΔ...Εσείς μπορείτε να πάρετε θέση για το θέμα αυτό στο forum μας...

Αξιότιμοι κύριοι,


Παρακολουθώ με πικρία την απραξία του συστήματος «Διοίκηση και Οργάνωση» του Ελληνικού Τένις. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται επί χρόνια και το μόνο που αλλάζει είναι οι δικαιολογίες. Αντί στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς να γνωρίζουμε το πρόγραμμα της επόμενης, στα μέσα της εκάστοτε τρέχουσας δεν γνωρίζουμε το πρόγραμμα της ίδιας της χρονιάς. Το ίδιο το γεγονός δεν είναι το κυρίαρχο πρόβλημα, δείχνει όμως ότι στην πραγματικότητα, κανείς δεν ασχολείται με την δουλειά που διεκδίκησε και ανέλαβε. Ο «Αγωνιστικός Σχεδιασμός», με την ολοκληρωμένη του έννοια, δεν υπήρξε ούτε υπάρχει, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ. Υπάρχει κακή και καθυστερημένη Λογιστική παρακολούθηση των Τουρνουά: ΠΟΙΟΣ και ΠΟΥ. Τελεία.

Το Σύστημα με ένα μαγικό τρόπο διαλέγει ένα ασήμαντο γεγονός, το προβάλει ως Μέγα, ασχολείται μόνο με αυτό και το τρένο μονίμως φεύγει, χωρίς εμάς μέσα. Ότι γίνεται στην Ελληνική κοινωνία. Μόνο που εκεί όλοι τελικά κατάλαβαν ότι, στο ποσοστό που τους αναλογεί, φταίξαμε όλοι. Στο τένις ακόμα «φταίει μόνο ο Ζαννιάς».

Η νέα σαχλαμάρα είναι, πότε θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μετά από δεκαετίες τένις στην Ελλάδα, το Πανελλήνιο είναι ακόμα «Κινητή Εορτή» και ξεκινάει η συζήτηση για το που και πότε, μέσα στην ίδια την χρονιά. Εν τω μεταξύ η οικογένεια του Τένις, που εκπροσωπείται με τα όργανα της, δεν έχει προσδιορίσει:

- Πότε θα έχουν αγωνιστικές διακοπές οι Έλληνες Juniors?
- Πότε θα έχουν εργασιακές διακοπές οι Έλληνες προπονητές?
- Πότε θα πηγαίνουν διακοπές οι Έλληνες εθελοντές των Συλλόγων?

Η δεύτερη νέα σαχλαμάρα είναι: «πόσα περισσότερα Πανελλαδικά να χωρέσουμε πριν το Πανελλήνιο». Ο λόγος... για να έχουν ενδιαφέρον και συμμετοχή περισσότερα τουρνουά. Με αυτή την προσέγγιση, γιατί να μη κάνουμε Πανελλήνιο τον Δεκέμβριο. Αλλά δυστυχώς είναι εντελώς λάθος λογική. Ακολουθούν τα σχόλια μου.

Ότι και να κάνεις, τα Τουρνουά της όμορφης Κέρκυρας ή Αλεξανδρούπολης δεν θα έχουν ανάλογη συμμετοχή με εκείνο της Λάρισας, που είναι σχεδόν στο γεωγραφικό κέντρο βάρους της Ελλάδας.

Αν τα μεγάλα τουρνουά ήταν μοιρασμένα μέσα στην χρονιά και η Βαθμολογία κυλιόμενη 52 βδομάδων, το ενδιαφέρον θα έμενε αμείωτο. Όπως γίνεται παντού. Έτσι κανείς δεν θα έλεγε «μετά το Πανελλήνιο τελειώνει η χρονιά».

Αν τα τουρνουά είχαν ρεαλιστικές κατηγορίες (σήμερα έχουμε μόνο δύο: 1η το Πανελλήνιο και 2η τα Πανελλαδικά), τότε όλα θα αυτορυθμίζονταν. Στρέβλωση δημιουργείται, επειδή το Πανελλήνιο, που είναι ίδιας δυναμικότητας πχ. με το 1ο Πανελλαδικό της Αθήνας ή το 3ο της Κρήτης, δίνει τους διπλάσιους βαθμούς. Αυτό δεν ξενίζει κανένα. Να δίνει παραπάνω ναι, όχι όμως ΕΠΙ ΔΥΟ.

Η απαξίωση της περιόδου μετά το Πανελλήνιο, κυρίως βασίζεται στην αδικία που αρχίζει μετά από αυτό. Η Βαθμολογία αλλοιώνεται από αποτελέσματα σε ασθενή τουρνουά, που προσφέρουν στους διακρινόμενους τα ίδια με όλα τα άλλα. Συχνά ακούω τα παιδιά να ρωτούν «τι ήσουνα μετά το Πανελλήνιο?».

Για την ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ έχω γράψει και ξαναγράψει. Σήμερα θα σας εξηγήσω πως αξιολογεί τα τουρνουά η I.T.F.
Παίρνει τις συμμετοχές των τελευταίων χρόνων και στην θέση του κάθε αθλητή βάζει τους βαθμούς του. Βεβαίως η I.T.F που έχει κυλιόμενη βαθμολογία, τους βαθμούς πριν το τουρνουά. Σε μας, με το σύστημα της πλάκας, πρέπει να περιμένουμε να λήξει η χρονιά, για να κάνουμε υπολογισμούς.

Αθροίζει τους βαθμούς, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του ταμπλό (32, 64, κτλ) και βγάζει μέσους όρους. Λαμβάνει υπόψη της κάποια γεωγραφικά κριτήρια (που είναι η πολιτική διάσταση της ιστορίας) και κατατάσσει το τουρνουά (βάσει πινάκων) στην σωστή κατηγορία.

Για να αποκτήσουμε αίσθηση των πραγμάτων, εφάρμοσα την ίδια λογική σε μας. Προς το παρόν μόνο για το 2011 και σας στέλνω τα συμπεράσματα. Θεωρώ ότι η σωστή βάση για την Ελληνική πραγματικότητα, είναι ο υπολογισμός με τους 32 καλύτερους που έπαιξαν. Προσέξτε ότι Αθήνα-Κρήτη και Θεσσαλονίκη, είναι στο 90% της δυναμικότητας του Πανελληνίου. Στα Τουρνουά που γίνονται σε πολλές πόλεις, ίσως χρειάζεται ανάλυση ανά [Πανελλαδικό & πόλη].


Περιμένοντας τις απαραίτητες αλλαγές, στην ουσία και όχι στις ημερομηνίες και τις πόλεις,

Με τιμή,

Κώστας Κουτσάφτης

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση