tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 


Formula 1 και τένις

E-mail Εκτύπωση

f1 car thecoach
Δεν υπάρχει πιστεύω πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατανόηση της συνολικής απόδοσης στο τένις, από αυτό της F1. Καθώς άρχισε αυτή την εβδομάδα η αγωνιστική περίοδος για την F1, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε, πως αυτά τα δύο αθλήματα μπορούν να συσχετιστούν και να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα, τι είναι και πως επιτυγχάνεται αυτό που λέμε συνολική απόδοση.

Γράφει ο Στάθης Χαριτωνίδης

Διαβάστε περισσότερα
 

Η θεωρία της μιας τεχνικής: Η ομοιότητα των ανθρώπινων κινήσεων

E-mail Εκτύπωση

Borg-Federer
Ξεκινάμε αυτό το άρθρο μας με τα περιγράμματα δύο φωτογραφιών αθλητών και ένα μικρό κουίζ. Οι φωτογραφίες αυτές αν και σχεδόν πανομοιότυπες δεν ανήκουν στον ίδιο παίκτη. Έχουν διαφορά μεταξύ τους τουλάχιστον 30 χρόνια. Όταν βγήκε η φωτογραφία του πρώτου παίκτη, ο δεύτερος πιθανότατα δεν είχε γεννηθεί ακόμα. Μπορείτε να τους αναγνωρίσετε από την τεχνική τους; Μπορείτε να πείτε ποιος είναι ο καθένας, ποιος είναι ο παλαιότερος και ποιος ο νεότερος λόγω της διαφοροποίησης της τεχνικής τους;

Γράφει ο Στάθης Χαριτωνίδης

Διαβάστε περισσότερα
 

Τεχνική και ανατροφοδότηση

E-mail Εκτύπωση

Rafael Nadal
Στο νέο του άρθρο, ο "The Coach", Στάθης Χαριτωνίδης, εξετάζει τον μηχανισμό της ανατροφοδότησης του νευρικού μας συστήματος και τη μεγάλη σημασία της στο άθλημα του τένις.

Διαβάστε περισσότερα
 

Η σημασία του ιδανικού (η θεωρία της μιας τεχνικής 4)

E-mail Εκτύπωση

i theoria mias texnikis
Αναμφισβήτητα, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να χτυπήσει κάποιος την μπάλα ώστε αυτή να καταλήξει με κάποιον τρόπο στην αντίπαλη πλευρά. Αν παρατηρήσουμε όλους αυτούς που παίζουν τένις, θα το διαπιστώσουμε σχετικά εύκολα. Αυτό όμως που προσπαθούμε να κάνουμε σε αυτό το βιβλίο, είναι να εξετάσουμε αν μπορούμε και κατά πόσο, να οριοθετήσουμε τον καλύτερο, τον βέλτιστο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα
 

Η εμβιομηχανική στην πράξη: Προβλήματα και λύσεις

E-mail Εκτύπωση

Η εμβιομηχανική στην πράξη: Προβλήματα και λύσεις
Η σύγχυση, ή ακόμα και η διάσταση, που υπάρχει μεταξύ εμβιομηχανικών επιστημόνων και προπονητών, είναι ένα από τα ευρέως αναγνωρισμένα προβλήματα του χώρου της εμβιομηχανικής και μία από τις βασικές αιτίες, για την αδυναμία δημιουργίας πρακτικότερων εφαρμογών, που θα βοηθούσαν στην βελτίωσης των επιδόσεων. Μοιάζει πως οι προπονητές δεν έχουν τις γνώσεις και οι εμβιομηχανικοί επιστήμονες στερούνται βιωματικών εμπειριών ώστε να καταλήξουν σε έναν κοινά αποδεκτό και κατανοητό τρόπο προσέγγισης.

Διαβάστε περισσότερα
 

Η Θεωρία της μιας τεχνικής (Μέρος Β): Έννοιες που δύσκολα ξεχωρίζουμε στο τένις

E-mail Εκτύπωση

i theoria mias texnikis
Το τένις είναι αναμφισβήτητα ένα (πολύ) πολύπλοκο άθλημα. Μέσα σε αυτή την πολυπλοκότητα μια σειρά από παραμέτρους παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση. Πολλές φορές κάποιες έννοιες μπερδεύονται και μας δυσκολεύουν να καταλάβουμε τι είναι σημαντικό και γιατί. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε αυτές τις λίγο μπερδεμένες έννοιες, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις διαφορές τους, στην προσπάθειά μας να τις αξιολογήσουμε σωστά. Η κύρια δυσκολία είναι να ξεχωρίσουμε αυτό πού λέμε Τεχνική, από άλλους παράγοντες που και αυτοί συμμετέχουν στην απόδοση.

Διαβάστε περισσότερα
 

Τένις: Η θεωρία της μιας τεχνικής

E-mail Εκτύπωση

i theoria mias texnikis
Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει, λέει μια παροιμία. Έτσι συνέβη και με μας, κάναμε σχέδια για να προχωρήσουμε με το βιβλίο μας τότε το 2017 αλλά πολλά συνέβησαν και μας σταμάτησαν. Παρ’ όλα, αυτά έχουμε βάλει σκοπό να μην τα παρατήσουμε και θέλοντας να τα πάρουμε όλα πάλι από την αρχή, αναδημοσιεύουμε με κάποιες μικρές αλλαγές την αρχική παρουσίασή μας. Το καλό είναι ότι τα νεότερα στοιχεία μας βοηθούν στην πληρέστερη τεκμηρίωση της σκέψης μας.

Ελπίζουμε αυτή την φορά να το ολοκληρώσουμε σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα
 

Djokovic - Thiem: Η σημασία της διαχείρισης

E-mail Εκτύπωση

djokovic thiem ceremony
Ο "The Coach", Στάθης Χαριτωνίδης, σχολιάζει τον τελικό του Australian Open, όπου ο Novak Djokovic διαχειρίστηκε καλύτερα την πίεση του τελικού και έφυγε από το court με το 17ο Grand Slam τρόπαιο στα χέρια του.

Διαβάστε περισσότερα
 
Σελίδα 1 από 8

Διαφήμιση

charitonidis-thecoach


Διαφήμιση