ATP
Πρόκριση-αστραπή για τον Nadal (vids)

 
Πρόκριση-αστραπή για τον Nadal (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 20:03

O Rafael Nadal κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο του εμπόδιο στη Μαδρίτη χωρίς να δαπανήσει πολλή ενέργεια, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο γύρο σε 64 μόλις λεπτά.

Κάτι παραπάνω από μια ώρα έμεινε στο Manolo Santana Stadium o Nadal, που συνέτριψε τον 16χρονο Darwin Blanch με 6-1, 6-0 και πήρε μια εύκολη πρόκριση για τον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open.

Ήταν αυτό που χρειαζόταν ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, αφού και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες είχε πει ότι δεν ένιωθε 100% έτοιμος για να βγει στο court, αλλά θα το έκανε επειδή είναι συναισθηματικά δεμένος με το συγκεκριμένο τουρνουά.

Πήρε αυτό που ήθελε, μια γρήγορη και άκοπη πρόκριση και τώρα θα έχει μπροστά του δυο ακόμα μέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι του, όπου θα αντιμετωπίσει ξανά τον Alex De Minaur, από τον οποίο ηττήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικός μόνο για ένα σετ ο Rafa, να δούμε αν σ' αυτό θα έχει περισσότερη τύχη και θα μπορέσει να πιέσει περισσότερο τον Αυστραλό, Νο.10 στο ταμπλό, που κάνει πολύ καλή σεζόν.

Στο σημερινό ματς πάντως ο Nadal κυριάρχησε απόλυτα, αν και από το επίπεδο του αντιπάλου του δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ό,τι περνούσε από το χέρι του πάντως το έκανε ο Ισπανός, που κέρδισε τους 19 από τους 24 πόντους στα πρώτα του σερβίς, τους 11 από τους 15 στα δεύτερα, δεν απειλήθηκε με break point και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς του νεαρού Αμερικανού, που έχει και ισπανικές ρίζες.

Το πιο σημαντικό είναι πως φάνηκε να το διασκεδάζει ο Nadal εκεί έξω, μπροστά στους συμπατριώτες του και μια γιορτινή ατμόσφαιρα, στο μεγαλύτερο τενιστικό στάδιο της Ισπανίας.

Με την επόμενη αποστολή του να είναι εξαιρετικά δύσκολα, ο Rafa θα επιχειρήσει να κάνει για πρώτη φορά back-to-back νίκες σε χωμάτινο τουρνουά από το 2022.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots