ATP
Επέστρεψε στα ημιτελικά μετά από 9 χρόνια ο Djokovic! (vids)

 
Επέστρεψε στα ημιτελικά μετά από 9 χρόνια ο Djokovic! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 19:26

O Novak Djokovic κέρδισε τον Alex De Minaur με 2-0 σετ και επέστρεψε στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters μετά από 9 χρόνια!

Μια μέρα μετά τη ρεβάνς του με τον Lorenzo Musetti, o Djokovic πήρε ρεβάνς και από τον De Minaur, κερδίζοντάς τον με 7-5, 6-4, λίγους μήνες μετά την ήττα του από τον Αυστραλό στο United Cup.

Ο Djokovic προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters από το 2015, όταν είχε κερδίσει τον 2ο τίτλο του στο "πριγκιπάτο", κερδίζοντας και τον Rafael Nadal. Θα γίνει ο μεγαλύτερος ημιφιναλίστ στην ιστορία του τουρνουά!

Το 1ο σετ ξεπέρασε τη μια ώρα σε διάρκεια, με τον Djokovic να βρίσκει σθεναρή αντίσταση από τον De Minaur. Έχασε το πρώτο του set point στο 10ο game, με τον Αυστραλό να ισοφαρίζει σε 5-5.

Αργότερα χρειάστηκε να σβήσει break point o Djokovic για να μην μείνει πίσω με break στο 1ο σετ και τελικά έκανε το break στο 12ο game, στο 4ο set point του συνολικά, κλείνοντας το σετ.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 και έμεινε μπροστά μέχρι και το 4-2, αλλά για μια ακόμα φορά βρήκε δυσκολίες, με τον De Minaur να ισοφαρίζει σε 4-4. Ήταν ένα σετ στο οποίο υπήρξαν μπόλικα λάθη εκατέρωθεν, αλλά ο Djokovic ήταν εκείνος που έλεγξε καλύτερα το παιχνίδι και με νέο break στο 10ο game (6-4) "σφράγισε" τη νίκη του.

Τώρα ο Σέρβος, Νο.1 στον κόσμο, θα περιμένει το τελευταίο ματς της ημέρας, μεταξύ του Casper Ruud και τον Ugo Humbert, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots