ATP
O Rafa πέρασε και το τεστ των 3 ωρών και συνεχίζει στους "16" της Μαδρίτης! (vids)

 
O Rafa πέρασε και το τεστ των 3 ωρών και συνεχίζει στους "16" της Μαδρίτης! (vids)
© Mutua Madrid Open
tennisnews team Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 20:17

O Rafael Nadal ξεπέρασε και τη δοκιμασία που του έβαλε ο Pedro Cachin, στον πρώτο του αγώνα μετά το comeback που χρειάστηκε να μείνει στο court για 3 ώρες, για να πανηγυρίσει μια μεγάλη και πάρα πολύ δύσκολη πρόκριση για τους "16" της Μαδρίτης.

Μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά μάχης, ο Rafael Nadal έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Pedro Cachin με 6-1, 6-7 (5), 6-3 και εξασφάλισε μια θέση για τον 4ο γύρο του Mutua Madrid Open.

Είναι η πρώτη φορά στο χώμα, αλλά και γενικά μετά το καλοκαίρι του 2022, που ο Rafa πετυχαίνει 3 συνεχόμενες νίκες στο ίδιο τουρνουά. Την τελευταία φορά που το έκανε, ήταν στο US Open το 2022.

Χρειάστηκε να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά μέχρι να τα καταφέρει και μάλιστα σε ένα ματς που αρχικά έδειχνε να παίρνει εύκολα, αφού κέρδισε σε 45 λεπτά το 1ο σετ με 6-1.

Ο Cachin ανέβασε το επίπεδό του και ζόρισε πολύ τον Rafa στα 2 επόμενα σετ. Στο 2ο σετ προηγήθηκε και με διπλό break o Αργεντινός, στο 4-1, με τον Nadal να μειώνει πρώτα σε 4-3 και αργότερα να ισοφαρίζει σε 5-5, σβήνοντας και 2 set points.

Ο Cachin έκανε νέο break και σέρβιρε για 2η φορά για το σετ στο 6-5, αλλά ο Nadal, που προσπαθούσε να αποφύγει το 3ο σετ, έκανε ένα πολύ καλό game και με break back έστειλε το σετ στο tie-break. Δεν ήταν ωστόσο όσο καλός χρειαζόταν εκεί, με αποτέλεσμα ο Cachin να επικρατήσει με 7-5 και να στείλει τελικά το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί ο Rafa προηγήθηκε με 2-0 και παρότι ισοφαρίστηκε σε 2-2, ανέκτησε τον έλεγχο άμεσα για το 4-2. Δεν απειλήθηκε ξανά ο Ισπανός, που έκλεισε το σετ με νέο break για το 6-3 και ολοκλήρωσε το θρίλερ στις 3 ώρες και τα 4 λεπτά.

Το εξαντλητικό αυτό τεστ που έπρεπε να δώσει σήμερα ο Nadal, έρχεται σε μια στιγμή που θα αναγκαστεί να βγει ξανά στο court αύριο, αφού θα γίνουν όλα τα παιχνίδια του 4ου γύρου την Τρίτη στο Caja Magica.

Από τη μια θα είναι μια ευκαιρία να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα του, από την άλλη ενδεχομένως να του στερήσει αυτό τις πιθανότητες να επιστρέψει στους μεγάλους προημιτελικούς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Rafa θα αντιμετωπίσει αύριο τον πολύ ικανό Jiri Lehecka, Νο.30 στο ταμπλό, που νωρίτερα επικράτησε του Thiago Monteiro με 6-4, 7-6 (7).

 
 
 

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots