WTA
1ος ημιτελικός σε 1000άρι για την Kostyuk (vid)

 
1ος ημιτελικός σε 1000άρι για την Kostyuk (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 - 21:18

H Marta Kostyuk πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Indian Wells, προσθέτοντας μια ακόμα σημαντική επιτυχία στην εξαιρετική σεζόν της.

Η 21χρονη Ουκρανή, η οποία έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά το 2024 και πριν ενάμιση μήνα έπαιξε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam στην Αυστραλία, επιβλήθηκε της Anastasia Potapova με 6-0, 7-5

Προκρίθηκε έτσι στον πρώτο ημιτελικό της σε WTA 1000 διοργάνωση και σημαντικότερο στην καριέρα της, όπου θα περιμένει είτε την Iga Swiatek, είτε την Caroline Wozniacki.

Η Kostyuk έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον προημιτελικό και αξιοποίησε στο μέγιστο την κακή μέρα της Potapova, για να κερδίσει τα 9 πρώτα games του αγώνα και να προηγηθεί με 6-0, 3-0.

Η Potapova κατάφερε έστω και αργά να μπει στο παιχνίδι, μειώνοντας αρχικά με 3-2 στο 2ο σετ και αργότερα επιστρέφοντας για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με την ισοφάριση στο 5-5.

Η Kostyuk κράτησε το σερβίς της σε ένα κρίσιμο σημείο για να περάσει εκ νέου μπροστά με 6-5 και τελικά έκανε το break για το 7-5 στο επόμενο game, ολοκληρώνοντας τον θριάμβό της σε 68 μόλις λεπτά παιχνιδιού. 

Mε την πρόκριση στα ημιτελικά, η Kostyuk εξασφάλισε ήδη και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, αφού θα είναι σίγουρα στο Νο.26 του κόσμου την επόμενη εβδομάδα. Με πρόκριση στον τελικό θα ανεβεί στο Νο.21 ή στο Νο.20, ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει και το Νο.16.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots