WTA
Νικηφόρα πρεμιέρα στην Κίνα η Swiatek (vid)

 
Νικηφόρα πρεμιέρα στην Κίνα η Swiatek (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 - 11:16

H Iga Swiatek έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Κίνα και κέρδισε τη Sara Sorribes Tormo με 6-4, 6-3, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του China Open. Εκεί θα βρεθεί και η Ons Jabeur, η οποία μονομαχεί με τη Μαρία Σάκκαρη για την πρόκριση στο WTA Finals.

Η Swiatek "έσπασε" 2 φορές το σερβίς της Ισπανίδας στο 1ο σετ, καθώς αρχικά προηγήθηκε με 3-2, αλλά η Sorribes Tormo την ισοφάρισε άμεσα σε 3-3. Με νέο break η Πολωνή πέρασε ξανά μπροστά και αυτή τη φορά έφτασε έως την κατάκτηση του σετ, στο 6-4.

Στο 2ο σετ "ξέφυγε" γρήγορα με 3-0 και δεν έχασε ξανά το πάνω χέρι, για να μείνει μπροστά ως το τέλος και να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του China Open, η Swiatek θα αντιμετωπίσει τη Varvara Gracheva, που τους τελευταίους μήνες εκπροσωπεί τη Γαλλία (άλλαξε από Ρωσία). Η Gracheva απέκλεισε την Anastasia Potapova με 6-2, 3-6, 6-1.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και η Ons Jabeur, η οποία απέκλεισε την Ashlyn Krueger με 6-3, 6-4 και έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες στο tour. H 29χρονη Τυνήσια, η οποία βρίσκεται στο Νο.8 του Race και "μονομαχεί" για ένα εισιτήριο για το WTA Finals, θα παίξει στον 2ο γύρο με τη Marta Kostyuk, που απέκλεισε την Elisabetta Cocciaretto με 1-6, 6-3, 6-4.

Στη φάση των "32" προκρίθηκαν και οι Caroline Garcia και Daria Kasatkina. H πρώτη απελεισε εύκολα την Kateryna Baindl με 6-2, 6-4, ενώ η δεύτερη ζορίστηκε απέναντι στη Mayar Sherif, την οποία τελικά κέρδισε με 1-6, 6-4, 7-6 (8), σώζοντας και ένα match point στο tie-break του 3ου σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots