WTA
Στα προημιτελικά Swiatek και Sabalenka, εκτός Pegula και Rybakina (vids)

 
Στα προημιτελικά Swiatek και Sabalenka, εκτός Pegula και Rybakina (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 - 8:30

H Iga Swiatek και η Aryna Sabalenka συνεχίζουν τις παράλληλες πορείες τους προς τον τελικό του Σινσινάτι. Εκτός 8άδας έμεινε η πρωταθλήτρια του Μόντρεαλ, Jessica Pegula, αλλά και η Elena Rybakina.

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, η Swiatek κυριάρχησε στα δυο επόμενα και ξεπέρασε το εμπόδιο της Qinwen Zheng με 3-6, 6-1, 6-1, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους προημιτελικούς του Western & Southern Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Marketa Vondrousova, που επικράτησε της Sloane Stephens με 7-5, 6-3.

Η Aryna Sabalenka έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και απέκλεισε την φορμαρισμένη Daria Kasatkina με 6-3, 6-3. Απόψε η Λευκορωσίδα θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur, που κέρδιζε με 5-2 την Donna Vekic, όταν εγκατέλειψε.

Με εγκατάλειψη ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της Elena Rybakina, με την Καζάκα μάλιστα να έχει κερδίσει το 1ο σετ, αλλά να εγκαταλείπει στο 6-4, 2-5 με την Jasmine Paolini. Να σημειωθεί πως η Rybakina είχε παίξει έναν αγώνα 3,5 ωρών που ολοκληρώθηκε στις 3 το πρωί την προηγούμενη εβδομάδα στον Καναδά, ενώ σήμερα μόνο είχαμε 4 εγκαταλείψεις συνολικά σε άνδρες και γυναίκες στο Σινσινάτι.

Η Paolini πάντως επωφελήθηκε από την αδιαθεσία της Rybakina και θα παίξει στον μεγαλύτερο προημιτελικό της καριέρας της, ενάντια στην Coco Gauff. Η φορμαρισμένη Gauff σε αντίθεση με τις περισσότερες παίκτριες που έχουν γεμάτες σεζόν στην Αμερική δείχνει αρκετά φρέσκια και επιβλήθηκε της Linda Noskova με 6-4, 6-0.

Τέλος, εκτός έμεινε και η Jessica Pegula, πρωταθλήτρια την προηγούμενη εβδομάδα στο Μόντρεαλ, η οποία επίσης φάνηκε εξαντλημένη στο 2ο σετ, γνωρίζοντας βαριά ήττα από τη Marie Bouzkova με 6-4, 6-0.

Η Bouzkova ήταν η 3η παίκτρια που μπήκε στην 8άδα του Σινσινάτι μετά τις Vondrousova και την Karolina Muchova. H Muchova θυμίζουμε πως κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη με 6-3, 2-6, 6-3 και θα είναι η αντίπαλη της Bouzkova στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots