WTA
Έκλεισαν ραντεβού Swiatek και Pegula (vids)

 
Έκλεισαν ραντεβού Swiatek και Pegula (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 9:52

H Iga Swiatek έβαλε τέλος στην ξέφρενη πορεία της Danielle Collins στο Μόντρεαλ και έκλεισε ραντεβού με την Jessica Pegula, που με τη σειρά της σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Coco Gauff.

Ένας πολύ μεγάλος ημιτελικός θα λάβει χώρα στο Court Central για το 1000άρι του Μόντρεαλ απόψε, μεταξύ της Iga Swiatek και της Jessica Pegula.

Παρότι προηγήθηκε με 6-3, 2-0, η Swiatek βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Collins, την οποία κατάφερε τελικά να κερδίσει με 6-3, 4-6, 6-2.

Θυμίζουμε πως η Collins, η οποία απέκλεισε και τη Μαρία Σάκκαρη, είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο 1000άρι του Καναδά και πανηγύρισε 5 νίκες αυτή την εβδομάδα.

Η Swiatek αντέδρασε πολύ καλά μετά το χαμένο 2ο σετ, καθώς "έσπασε" 2 φορές το σερβίς της Αμερικανίδας στο 3ο και δεν κινδύνεψε καθόλου στο δικό της, για να "κλειδώσει" τη νίκη μετά από 8 games, σε 2 ώρες και 21 λεπτά παιχνιδιού.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, που σταμάτησε το νικηφόρο σερί 6 αγώνων της Coco Gauff, κερδίζοντάς την με 6-2, 5-7, 7-5.

Ήταν μια τεράστια μάχη από την αρχή ως το τέλος, με ενδεικτικό το γεγονός πως στο 3ο σετ η Pegula είχε προηγηθεί με 4-2, αλλά η Gauff πήρε τα 3 επόμενα games και την ανάγκασε να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά. Η Pegula τότε κέρδισε εκείνη 3 διαδοχικά games και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της επίσης σε 2 ώρες και 21 λεπτά.

Μια σπουδαία μέρα είχε η Liudmila Samsonova, η οποία απέκλεισε τις Aryna Sabalenka και Belinda Bencic μέσα σε λίγες ώρες, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας της.

Η Ρωσίδα τενίστρια κέρδισε αρχικά την Sabalenka σε εξ αναβολής αγώνα για τον 3ο γύρο με 7-6 (2), 4-6, 6-3, ενώ λίγες ώρες μετά έβγαλε νοκ άουτ και την Bencic, της οποίας επικράτησε με 6-4, 6-4. Συνολικά 4 ώρες και 45 λεπτά χρειάστηκε να παίξει η Samsonova, για να πάρει το εισιτήριο για την 4άδα.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, που μετά από μια επική μονομαχία κέρδισε την Daria Kasatkina με 5-7, 7-5, 7-6 (8). Το ματς ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, είχε διάρκεια 3,5 ώρες και η Rybakina επέστρεψε από σετ και break πίσω και έσβησε ένα match point στο tie-break του 3ου σετ, για να πάρει τελικά τη νίκη στο 5ο δικό της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots