WTA
Παραμένει στην κορυφή η Swiatek, στο Νο.3 η Rybakina

 
Παραμένει στην κορυφή η Swiatek, στο Νο.3 η Rybakina
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 9:30

H Iga Swiatek διατήρησε την 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και μια σχετικά καλή διαφορά με την Aryna Sabalenka, μετά και την υπεράσπιση του τίτλου της στο Roland Garros. Στο Νο.3 ανέβηκε η Elena Rybakina, παρέμεινε στο Νο.8 η Μαρία Σάκκαρη.

Θυμίζουμε πως το Νο.1 της Swiatek απειλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Roland Garros, όμως η Πολωνή αξιοποίησε στο έπακρο την ήττα της Aryna Sabalenka στα ημιτελικά (από την Karolina Muchova), υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Παρίσι και διατήρησε το Νο.1, αλλά και μια διαφορά 928 βαθμών από την Sabalenka.

Σίγουρα η διαφορά δεν είναι ασφαλείας, όμως η Swiatek είχε πάνω από 7.000 βαθμούς να υπερασπιστεί στο πρώτο μισό του 2023, ενώ από εδώ και πέρα έχει λιγότερους από 4.000 βαθμούς, έως το τέλος της σεζόν.

Στο Νο.2 παραμένει βεβαίως η Sabalenka, που έχασε την ευκαιρία αλλά μείωσε κι άλλο τη διαφορά της από την Swiatek, ενώ στο Νο.3 για πρώτη φορά στην καριέρα της ανέβηκε η Elena Rybakina, η οποία όμως υπολείπεται σχεδόν 3.000 βαθμών της Sabalenka.

Μια θέση κέρδισε και η Caroline Garcia στο Νο.4, ρίχνοντας στο Νο.5 την Jessica Pegula. Η Ons Jabeur ανέβηκε στο Νο.6 και έριξε την Coco Gauff στο Νο.7, ενώ διατηρήθηκε στο Νο.8 η Μαρία Σάκκαρη, μένοντας έτσι για μια ακόμα εβδομάδα στην κορυφαία 10άδα.

Αυτή συμπληρώνουν η Petra Kvitova στο Νο.9, αλλά και το νέο μέλος της, η Beatriz Haddad Maia, η οποία μετά την καταπληκτική της πορεία στο Roland Garros κέρδισε 4 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.10 του κόσμου.

Νέο career high έκανε φυσικά και η φιναλίστ του Roland Garros, Karolina Muchova, η οποία κέρδισε 27 θέσεις και βρέθηκε στο No.16.

Νέα προσωπικά ρεκόρ στο Top 100 έκαναν ακόμα οι Anastasia Potapova (No.22), Bernarda Pera (No.27), Marta Kostyuk (No.35), Mayar Sherif (No.40), Jasmine Paolini (No.41), Elisabetta Cocciaretto (No.42), Alycia Parks (No.46), Anna Blinkova (No.46), Julia Grabher (No.56), Peyton Stearns (No.57), Kamilla Rakhimova (No.65), Emma Navarro (No.68), Magdalena Frech (No.77) και Elina Avanesyan (No.80).

Τέλος, οριακά εκτός Top 100 έμεινε η Mirra Andreeva, που κέρδισε 42 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.101 του κόσμου. Θυμίζουμε πως η 16χρονη μόλις Ρωσίδα, ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο Roland Garros, έκανε το ντεμπούτο της σε κυρίως ταμπλό Slam διοργάνωσης και έφτασε ως τις "32", όπου πήρε ένα σετ από την περσινή φιναλίστ, Gauff.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots