WTA
Αποβλήθηκε για ντόπινγκ Βρετανίδα τενίστρια

 
Tara Moore
Tara Moore © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 - 12:49

Η 29χρονη Tara Moore, η οποία βρίσκεται στο Νο.83 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, αποβλήθηκε από το tour καθώς βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Όπως αναφέρει η δημοσίευση του International Tennis Integrity Agency (ΙΤΙΑ), η Tara Moore, έδωσε δυο δείγματα σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του WTA τουρνουά της Μπογκοτά στην Κολομβία τον περασμένο Απρίλιο.

Το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό στις απαγορευμένες ουσίες της λίστας της WADA για το 2022, Nandrolone και Boldenone. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Βρετανίδα τενίστρια έχει δικαίωμα να ζητήσει να αναλυθεί και το δεύτερο δείγμα, ώστε να επιβεβαιωθεί η χρήση παράνομων ουσιών.

Στο μεταξύ, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε κανένα επίσημο τουρνουά τένις, με τον αποκλεισμό της να έχει ξεκινήσει να μετράει από τις 27 Μαΐου.

Η Moore έγραψε στα social media για την περίπτωσή της, αναφέροντας: "Ποτέ δεν πήρα συνειδητά απαγορευμένη ουσία στην καριέρα μου. Κάνω έρευνα αυτή τη στιγμή για το τι μπορεί να προκάλεσε το θετικό δείγμα και ανυπομονώ να αποδείξω ότι είμαι μια καθαρή αθλήτρια. Είμαι πολύ απογοητευμένη με τον αποκλεισμό μου και ελπίζω να επιστρέψω στα court το γρηγορότερο δυνατό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots