ITF: Djokovic και Sabalenka κορυφαίοι της χρονιάς

 
ITF: Djokovic και Sabalenka κορυφαίοι της χρονιάς
tennisnews team Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 - 11:31

Η ITF ανέδειξε τον Novak Djokovic και την Aryna Sabalenka ως τον κορυφαίο και την κορυφαία αντίστοιχα της φετινής σεζόν.

Ο Novak Djokovic και η Aryna Sabalenka αναδείχθηκαν ITF World Champions για το 2023, από την παγκόσμια ομοσπονδία αντισφαίρισης.

Για τον Djokovic είναι ένα ακόμα ρεκόρ, αφού μαζί με το 8ο Year-end No.1, κατέκτησε το 8ο βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς από την ITF, κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος στο παρελθόν.

Η Sabalenka κέρδισε για 1η φορά το συγκεκριμένο βραβείο και μάλιστα ήταν μια μικρή έκπληξη, αφού σπανίως δεν το κερδίζει παίκτης ή παίκτρια που τερμάτισε τη σεζόν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Φέτος στο Νο.1 τερμάτισε η Iga Swiatek, όμως η ITF, η οποία δίνει μεγαλύτερη βάση στα αποτελέσματα στα Grand Slams, έδωσε το βραβείο στη Sabalenka, που ήταν πρωταθλήτρια στο Australian Open, φιναλίστ στο US Open και ημιφιναλίστ σε Roland Garros και Wimbledon.

Η ITF ανέδειξε ακόμα τις καλύτερες ομάδες διπλών της χρονιάς, τις Storm Hunter και Elise Mertens στις γυναίκες και τους Rajeev Ram και Joe Salisbury στους άνδρες. Στο τένις σε αμαξίδιο, ITF World Champions αναδείχθηκαν η Diede de Groot στις γυναίκες, ο Alfie Hewett στους άνδρες και ο Niels Vink στην κατηγορία quad. Τέλος, στα juniors, παίκτες της χρονιάς αναδείχθηκαν η Alina Korneeva στα κορίτσια και ο Joao Fonseca στα αγόρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots