WTA
Και "με τη βούλα" Νο.1 η Swiatek: Πρωταθλήτρια και στο Μαϊάμι! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 - 21:29

H Iga Swiatek επιβλήθηκε της Naomi Osaka με 2-0 σετ στον τελικό του Miami Open, έφτασε τις 17 διαδοχικές νίκες στη σειρά και είναι πλέον πρωταθλήτρια και στα 3 πρώτα 1000άρια της σεζόν, ανεβαίνοντας πανάξια από τη Δευτέρα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Swiatek είχε εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο.1 από τότε που προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Μαϊάμι, μετά και την απόσυρση της Ashleigh Barty από το tour. Η 20χρονη Πολωνή ωστόσο ολοκλήρωσε το τουρνουά της με ακόμη έναν τίτλο και απέδειξε περίτρανα πως πανάξια θα βρεθεί στη θέση αυτή μεθαύριο, αφού είναι η απόλυτη κυρίαρχος του tour αυτή τη στιγμή.

Στον τελικό του Miami Open, η Swiatek επιβλήθηκε της Osaka με 6-4, 6-0 και έφτασε τις 17 νίκες στη σειρά, κατακτώντας το 1000άρι του Μαϊάμι χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ!

Έχει πλέον κατακτήσει τα 3 πρώτα 1000άρια του 2022 η Swiatek, η οποία ήταν πρωταθλήτρια στην Ντόχα και στο Indian Wells, πριν κάνει δικό της τον τίτλο και στο Μαϊάμι.

Συνεχίζει μάλιστα μια τρομερή παράδοση που έχει χτίσει σε τελικούς, καθώς αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη της σε τελικό. Κερδίζει μάλιστα όλους τους τελικούς της από το Roland Garros του 2020 χωρίς να χάσει σετ και χωρίς να έχει χάσει περισσότερα από 5 games σε κάποιον απ' αυτούς!

Στους 4 τελευταίους τελικούς της, έχει κερδίσει σετ 4 φορές με bagel: Δυο απέναντι στην Karolina Pliskova στη Ρώμη το 2021 (6-0, 6-0) και από ένα απέναντι στην Anett Kontaveit στην Ντόχα το 2022 (6-2, 6-0) και στη Naomi Osaka στο Μαϊάμι το 2022 (6-4, 6-0). Η μόνη που δεν είχε υποστεί bagel σε πρόσφατο τελικό της Swiatek ήταν η Μαρία Σάκκαρη πριν 2 εβδομάδες στο Indian Wells (6-4, 6-1).

Η Swiatek είχε από το πρώτο κιόλας game απειλήσει την Osaka, που έσβησε 2 break points και υπερασπίστηκε το σερβίς της στο 1ο game του τελικού. Στο 5ο game όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και η Πολωνή πήρε το break για να περάσει μπροστά με 3-2.

Το 1ο σετ ήταν κλειστό και η Osaka έσβησε ένα ακόμη break point στο 7ο game, για να μειώσει σε 4-3. Αργότερα η Γιαπωνέζα ήταν μπροστά με 15-30, αλλά η Swiatek κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και κράτησε το προβάδισμα με break, κάνοντας το 5-3.

Δεν ένιωσε πίεση η Πολωνή, που κράτησε το σερβίς της με 15 στο 10ο game και έκλεισε το 1ο σετ με 6-4, ενώ άνοιξε το 2ο σετ με break και έκτοτε κυριάρχησε απόλυτα, μετατρέποντας τον τελικό σε παράσταση για ένα ρόλο, απέναντι σε μια Osaka που έδειχνε να έχει παραδώσει τα όπλα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots