WTA
Παρέμεινε στην 25η θέση η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 - 13:28

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Άνοδο 19 θέσεων σημείωσε η Daria Kasatkina. Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη.

Η Σάκκαρη δεν συμμετείχε σε κάποιο τουρνουά την προηγούμενη εβδομάδα κι έτσι δεν άλλαξε κάτι με τους βαθμούς της σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να μένει στο Νο.25, με 2.570 βαθμούς.

Ούτε στις κορυφαίες θέσεις σημειώθηκαν αλλαγές αυτή τη Δευτέρα. Η Ashleigh Barty διατηρείται στο Νο.1 του κόσμου και πίσω της στο Νο.2 βρίσκεται η Naomi Osaka και στο Νο.3 η Simona Halep. Στην 4η θέση βρίσκεται η Sofia Kenin και στην 5η η Elina Svitolina. Το Top 10 συμπληρώνουν οι Karolina Pliskova (No.6), Serena Williams (No.7), Aryna Sabalenka (No.8), Bianca Andreescu (No.9) και Petra Kvitova (No.10).

H πρωταθλήτρια του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, Daria Kasatkina, η οποία έγινε και η πρώτη παίκτρια με 2 κερδισμένους τίτλος στη φετινή χρονιά, άφησε πίσω της 19 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.42, επιστρέφοντας μετά από αρκετό καιρό - από τον Οκτώβριο του 2019 - στο Top 50.

Η άλλη πρωταθλήτρια της εβδομάδας, η 18χρονη Leylah Fernandez από τον Καναδά, που κατέκτησε το Monterrey Open, κέρδισε 16 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.72, βελτιώνοντας και το career high της.

Σημαντικές ανόδους στο Top 100 σημείωσαν και οι δυο φιναλίστ των τουρνουά που έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Η φιναλίστ της Αγίας Πετρούπολης, Margarita Gasparyan, κέρδισε 38 θέσεις και επέστρεψε στο Top 100, ανεβαίνοντας στο Νο.88. Η φιναλίστ του Μοντερρέι, Viktorija Golubic, άφησε πίσω της 21 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.81.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots