WTA
H Keys στο δρόμο της Σάκκαρη (vid)

 
Madison Keys
Madison Keys Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tn team Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 - 18:41

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Madison Keys στον 2ο γύρο του Qatar Total Open, καθώς η Αμερικανίδα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη της αναμέτρηση για το 2021, αποκλείοντας την Belinda Bencic.

Αν και είχε να αγωνιστεί από το περσινό Roland Garros, η Madison Keys παρουσιάστηκε πανέτοιμη σήμερα στη Ντόχα και επικράτησε της Belinda Bencic με 6-4, 6-1, σε ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα στη χρονιά της.

Θυμίζουμε πως η 26χρονη Αμερικανίδα, φιναλίστ στο US Open το 2017, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τη σεζόν της στην Αυστραλία, καθώς λίγο πριν το ταξίδι της για τη Μελβούρνη ήταν θετική στον Covid-19.

Έτσι χρειάστηκε να περιμένει, απ' ότι φαίνεται όμως είναι σε καλή κατάσταση και δεν κινδύνεψε απέναντι στην φιναλίστ του Adelaide International, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.12 στην παγκόσμια κατάταξη, Bencic.

Στο 1ο σετ η Keys προηγήθηκε με 3-0 και μπορεί η Bencic να είχε τις ευκαιρίες της, αλλά η Αμερικανίδα έμεινε μπροστά κρατώντας το σερβίς της, μέχρι και το 5-2. Στο 9ο game η Ελβετίδα έκανε το break back και μείωσε σε 5-4, αλλά στο επόμενο game η Keys έσβησε 2 game points και στο 2ο set point της έκανε ένα ακόμα break, για να κλείσει το σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ η Keys είχε ακόμα πιο εύκολο έργο, καθώς έκανε break στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1), για να το κερδίσει εύκολα και γρήγορα με 6-1. Η Αμερικανίδα κέρδισε τους 10 τελευτάιους πόντους του αγώνα και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της από τον Σεπτέμβριο και το US Open.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τη Σάκκαρη για τη φάση των "16" του Qatar Ladies Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, είχε κερδίσει χθες για τον 1ο γύρο την Mayar Sherif με 6-0, 6-3.

Μια φορά έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Keys και Σάκκαρη, με τη Μαρία να έχει πάρει τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-4), για τον 3ο γύρο του Australian Open το 2020.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots