WTA
Halep: "Τουλάχιστον θα είμαι πρωταθλήτρια για 2 χρόνια!"

 
Halep: "Τουλάχιστον θα είμαι πρωταθλήτρια για 2 χρόνια!"
Halep: "Τουλάχιστον θα είμαι πρωταθλήτρια για 2 χρόνια!"
tennisnews team Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 - 14:20

H Simona Halep είπε πως η ακύρωση του φετινού Wimbledon ήταν μια θλιβερή, αλλά σωστή κίνηση, ενώ αστειεύτηκε πως τουλάχιστον θα παραμείνει στον "θρόνο" του βρετανικού Grand Slam για έναν επιπλέον χρόνο.

"Παρόλο που τις τελευταίες εβδομάδες έμοιαζε αναπόφευκτο, ήλπιζα ότι θα βρισκόταν ένας τρόπος για να παραμείνει στο καλαντάρι το Wimbledon, είναι τόσο ξεχωριστό τουρνουά. Ξέρω πως εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα. Εξετάστηκε η περίπτωση να παίξουμε χωρίς θεατές και η αναβολή, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, εξαιτίας της επιφάνειας και των πολλών ανθρώπων που έπρεπε να δουλέψουν για το τουρνουά. Είναι σωστό που πάρθηκε τώρα η απόφαση, για να είμαστε όλοι ψυχολογικά προετοιμασμένοι. Είναι καλύτερο από το να περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή", μοιράστηκε η Halep, με τους Times του Λονδίνου.

"Το club μου έστειλε ένα email την Τετάρτη. Νωρίτερα κάναμε συζητήσεις για το ενδεχόμενο να γυρίσουμε ένα μικρό φιλμ για το επόμενο τουρνουά, ως υπερασπίστρια του τίτλου. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό του χρόνου. Η θετική πλευρά, είναι πως θα έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι υπερασπίστρια του τίτλου για δυο χρόνια!"

Τέλος, η Halep μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η δημόσια υγεία αυτή τη στιγμή, με το τένις να περνάει σε δεύτερη μοίρα: "Δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν και είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως το τένις δεν είναι σημαντικό όταν υπάρχει ένας αντίπαλος που απειλή τη ζωή. Σε αυτό το σημείο, δε θέλω να σκέφτομαι αν θα υπάρξει η όχι η σεζόν του 2020. Πρέπει να δούμε τα στοιχεία και να σιγουρευτούμε πως ο ιός θα είναι υπό έλεγχο. Πρέπει να αφήσουμε τις κυβερνήσεις μας και τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους και όταν οι ζωές μας επιστρέψουν στο φυσιολογικό, μπορούμε να σκεφτόμαστε ξανά το τένις.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τη ζωή. Τώρα εκτιμάμε περισσότερο το πόσο τυχεροί είμαστε που παίζουμε τένις για να επιβιώνουμε. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την υγεία μας, την οικογένεια και τους φίλους μας. Πρέπει να δούμε αυτή τη μάχη μέρα με τη μέρα και θα καταφέρουμε να το κερδίσουμε, αν δουλέψουμε όλοι μαζί και παραμείνουμε θετικοί."

Στον περσινό τελικό του Wimbledon, η Halep είχε κερδίσει τη Serena Williams με 6-2, 6-2, για να κατακτήσει τον 2ο Grand Slam τίτλο της, μετά από το Roland Garros του 2018. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots