"Λύγισε" τον Hurkacz στα 4 σετ ο Djokovic (vid)

 
"Λύγισε" τον Hurkacz στα 4 σετ ο Djokovic (vid)
© AELTC
tn team Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 - 17:59

O Novak Djokovic χρειάστηκε σχεδόν 3 ώρες για να κάνει το ένα και μοναδικό break στον Hubert Hurkacz, που τον έστειλε στα προημιτελικά του Wimbledon για 14η φορά στην καριέρα του!

O Djokovic ολοκλήρωσε μια αποστολή που ξεκίνησε από χθες το βράδυ στο Centre Court, κερδίζοντας τον Hurkacz με 7-6 (6), 7-6 (6), 5-7, 6-3.

Θυμίζουμε πως τα πρώτα δυο σετ του αγώνα παίχτηκαν χθες, με τον Djokovic να καταφέρνει να τα κερδίσει και τα δυο, χωρίς να κάνει break. Στο 1ο tie-break μάλιστα έσωσε τριπλό set point στο 3-6, ενώ στο 2ο tie-break ήταν πίσω με mini-break στο 4-5, πριν τελικά το κατακτήσει και αυτό με 8-6.

Κι ενώ η εικόνα του Hurkacz απογοήτευε κάθε φορά που πλησίαζε σε ένα σετ, ο Πολωνός συνέχισε να βάζει προβλήματα στον Djokovic σήμερα, κάνοντας άλλο ένα άψογο σετ από το σερβίς, στο οποίο μάλιστα κατάφερε και να κάνει το πρώτο break της αναμέτρησης, για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 7-5.

Ο Djokovic τελικά κατάφερε να κάνει το μοναδικό του break στο ματς, μετά από 3 ώρες στο court και στην 8η ευκαιρία του συνολικά, για να προηγηθεί με 4-3. Αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει το 4ο σετ και να τον οδηγήσει στη νίκη με 3-1 σετ, έπειτα από 3 ώρες και 6 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Djokovic επί του Hurkacz σε ισάριθμες αναμετρήσεις, καθώς ο Σέρβος δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Πολωνό.

Επιπλέον, έδωσε συνέχεια στα πολύ εντυπωσιακά σερί του ο Nole, ο οποίος συνεχίζει να διεκδικεί το calendar-Year Grand Slam. Αυτή ήταν η 32η διαδοχική νίκη του στο Wimbledon, όπου διεκδικεί τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του και τον 8ο συνολικά, καθώς και η 25η συνεχόμενη νίκη του σε ένα major, όπου διεκδικεί τον 24ο τίτλο συνολικά.

Στα προημιτελικά του Wimbledon, όπου θα αγωνιστεί για 14η φορά στην καριέρα του (και 56η σε ένα major), o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, που χρειάστηκε 5 σετ χθες αλλά κέρδισε τον Alexander Bublik.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots