Το παραμύθι συνεχίζεται για τον Shelton! (vids)

 
Το παραμύθι συνεχίζεται για τον Shelton! (vids)
© Pete Staples/USTA
tn team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 7:31

Η παραμυθένια πορεία του 20χρονου Ben Shelton στο φετινό US Open συνεχίζεται, με τον νεαρό Αμερικανό να περνάει και το εμπόδιο του Frances Tiafoe, κλείνοντας θέση για τον μεγαλύτερο ημιτελικό της ζωής του, με τον Novak Djokovic.

Ο πολύ ταλαντούχος Shelton, ο οποίος πήρε πέρσι την απόφαση να σταματήσει από το κολεγιακό τένις και να γίνει επαγγελματίας, θα βρίσκεται στα ημιτελικά του US Open!

Ο φοβερός αυτός Αμερικανός τενίστας, έκανε ακόμα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Arthur Ashe, για να επιβληθεί του Νο.10 του κόσμου, Frances Tiafoe, με 6-2, 3-6, 7-6 (7), 6-2.

Στους 50 winners σταμάτησε ο πολύ επιθετικός Shelton, έχοντας 17 περισσότερους από τον αντίπαλό του (33), ενώ οι δυο Αμερικανοί είχαν σχεδόν τα ίδια λάθη, 33 ο Tiafoe και 34 ο Shelton.

Ο 20χρονος ξεκίνησε καλύτερα το ματς και πήρε με double break το 1ο σετ, αλλά ο Tiafoe ισορρόπησε την κατάσταση κερδίζοντας το 2ο σετ με 6-3, ενώ προηγήθηκε και 2 φορές με break στο 3ο σετ.

Το 3ο σετ ήταν πολύ αμφίρροπο και χάρισε ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον Shelton, αφού θα μπορούσε να καταλήξει στον οποιονδήποτε. Οι δυο Αμερικανοί έκαναν από 3 break (6 στο σύνολο) στα 8 πρώτα games του σετ, για να φτάσουν σ' αυτό το 4-4. Στο υπόλοιπο σετ κράτησαν τα σερβίς τους και τελικά το οδήγησαν στο tie-break, που επίσης ήταν πολύ αμφίρροπο.

Ο Shelton ήταν εκείνος που απέκτησε πρώτος το πλεονέκτημα, ωστόσο δεν μπόρεσε να το κλείσει από το διπλό set point που είχε στο 6-4. Μάλιστα, στο δεύτερο set point του, που είχε και το σερβίς, ο 20χρονος έκανε 2 διαδοχικά διπλά λάθη και έτσι χωρίς να κάνει τίποτα ο Tiafoe είχε set point στο δικό του σερβίς! Με έναν μεγάλο winner και αρκετό ρίσκο ο Shelton έμεινε στο σετ και τελικά κέρδισε το tie-break στην 3η ευκαιρία του, με 9-7.

Τα δεδομένα άλλαξαν ξανά και το 4ο σετ έμοιαζε αρκετά με το 1ο, με έναν παθιασμένο Shelton να έχει το momentum και να βρίσκει όλες τις γραμμές, για να πάρει από νωρίς ένα προβάδισμα με 2-0 και στο 7ο game να κάνει και το 2ο break, για το 5-2. Παρότι η πίεση ήταν αισθητή, ο 20χρονος κατάφερε να κρατήσει και το σερβίς του από το 15-30 στο επόμενο game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του έπειτα από 3 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά την μεγάλη πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open στις αρχές της χρονιάς, ο Shelton προκρίθηκε και σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης. Ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα θα είναι κέρδος για τον 20χρονο, που θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει στο μεγαλύτερο στάδιο του πλανήτη τον κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, Novak Djokovic.

Ακόμα και αν χάσει, τη Δευτέρα θα "αναρριχηθεί" στο Νο.19 του κόσμου, κερδίζοντας 28 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βελτιώνοντας κατά 16 θέσεις το προηγούμενο career high του, που είναι το Νο.35. Θα κάνει δηλαδή παράλληλα την πρώτη του είσοδο στο Top 20 και στο Top 30 της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots