Sabalenka: "Δεν ήθελα έτσι το Νο.1 - ο Djokovic μου έστειλε το πιο αστείο μήνυμα" (vids)

 
Sabalenka: "Δεν ήθελα έτσι το Νο.1 - ο Djokovic μου έστειλε το πιο αστείο μήνυμα" (vids)
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:02

Χαρούμενη με την επίτευξη του στόχου του Νο.1 δήλωσε η Aryna Sabalenka, αλλά την ίδια στιγμή και λυπημένη με τον τρόπο που ήρθε, αφού θα προτιμούσε να το κερδίσει στο court, παίζοντας τον τελικό με την Iga Swiatek. Το μήνυμα που έλαβε από τον Novak Djokovic.

"Αν και ήμουν πολύ περίεργη, πίεσα τον εαυτό μου να μην δω το αποτέλεσμα και απλά να ξαπλώσω στο κρεβάτι. Ήξερα πως αν μάθαινα από χθες το αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ", είπε η Sabalenka στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη νίκη της επί της Kasatkina, αναφερόμενη στον χθεσινό αγώνα της Swiatek με την Ostapenko.

Η Sabalenka εξασφάλισε με τον αποκλεισμό της Swiatek την άνοδό της στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, πριν αγωνιστεί η ίδια στον 4ο γύρο του US Open. Αν και πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της καριέρας της, η Λευκορωσίδα είπε πως προτιμούσε να έρθει μαζί με τον τίτλο, να κερδίσει η ίδια δηλαδή τη Swiatek στον τελικό.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να χάσει. Μετά και από κάποιες εκπλήξεις που γίνανε, την περίμενα στον τελικό. Και σκεφτόμουν ότι θα έκανα την καλύτερη προσπάθειά μου για να είμαι και εγώ στον τελικό και να κριθούν όλα στο γήπεδο", εξήγησε η Λευκορωσίδα.

"Οπότε απ' αυτή την οπτική είναι λυπηρό, αλλά εννοείται πως χάρηκα γιατί δεν είναι και ότι απλά έπεσε λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού. Όλη τη χρονιά παίζω καλά και της δημιούργησα πίεση. Ήμουν ταυτοχρόνως λυπημένη και χαρούμενη. Σίγουρα δεν ήθελα το Νο.1 μ' αυτόν τον τρόπο, ήθελα να παλέψω γι' αυτό."

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα, η Sabalenka αποκάλυψε και πως έλαβε ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα από τον Novak Djokovic, που επίσης θα ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου μετά το US Open.

"Το πρωί το έμαθα, άνοιξα το τηλέφωνό μου και είχα πολλά μηνύματα. Κάποια απ' αυτά και από παίκτες. Το πιο αστείο ήταν από τον Djokovic, που επίσης θα γίνει Νο.1 μετά το US Open. Κάποιος μας έκανε tag με τα γυαλιά που είχαμε από το US Open, μου το έστειλε και έγραψε: 'χαμογέλα αν θα γίνεις σύντομα Νο.1 στον κόσμο'. Ήταν το πιο αστείο", είπε η Λευκορωσίδα.

Είχε και μια συνάντηση με την Ons Jabeur, η οποία παρότι ηττήθηκε από την Qinwen Zheng και δεν θα παίξει μαζί της στα προημιτελικά, έδειξε τον σπουδαίο χαρακτήρα της: "Μετά από μια σκληρή ήττα, ήρθε και μου έδωσε το χέρι της. Ακόμα ήταν απογοητευμένη, αλλά ήρθε να μου πει συγχαρητήρια. Αγαπώ αυτό το κορίτσι, είναι υπέροχη, είναι η καλύτερη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots