Μπήκαν 16άδα Medvedev και Zverev (vids)

 
Μπήκαν 16άδα Medvedev και Zverev (vids)
© Simon Bruty/USTA
tn team Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:49

O Daniil Medvedev επέστρεψε στις straight sets νίκες, ενώ στους "16" πέρασε και ο Alexander Zverev, που πέρασε τη δοκιμασία του Grigor Dimitrov.

O Daniil Medvedev έβαλε τέλος στο σερί 12 νικών που έτρεχε ο Sebastian Baez, για να τον κερδίσει με 6-2, 6-1, 7-6 (6) στο Arthur Ashe Stadium. 

Ήταν μια αναμέτρηση που ξεκίνησε μετά τις 22:30 στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας και της τρίωρης μάχης της Ons Jabeur με τη Marie Bouzkova που προηγήθηκε.

Γι' αυτό το λόγο ο Medvedev δεν ήθελε να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και κατάφερε να "ξεμπερδέψει" στα 3 σετ, έστω και αν στο 3ο δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Αργεντινού.

Θυμίζουμε πως προχθές ο Medvedev έχασε μέσα από τα χέρια του το 3ο σετ στην αναμέτρησή του με τον Christopher O'Connell. Σήμερα δεν συνέβη το ίδιο, καταφέρνοντας μάλιστα να ανατρέψει το 2-5 στο 3ο σετ απέναντι στον Baez κι ενώ νωρίτερα στο 1-4 έσβησε 4 break points για να αποφύγει το 1-5!

Αφού κράτησε τη διαφορά στο ένα break, έκανε το break back στο 9ο game, ενώ στο 10ο game έσβησε ένα set point, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Και στο tie-break κινδύνεψε, αφού έχασε ένα προβάδισμα με 6-3 και ισοφαρίστηκε σε 6-6, πήρε όμως τους 2 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, σε 2 ώρες και 40 λεπτά, γύρω στις 01:30 τα μεσάνυκτα ώρα Νέας Υόρκης.

Για 5η διαδοχική χρονιά θα είναι στους "16" του US Open o Medvedev, ο οποίος ήταν φιναλίστ το 2019 και πρωταθλητής το 2021 στο αμερικάνικο Grand Slam.

Θα αντιμετωπίσει εκεί τον Alex De Minaur, που κάνει μια πολύ καλή σεζόν στην Αμερική και πήρε πιο πριν την άνετη πρόκριση επί του Nicolas Jarry με 6-1, 6-3, 6-2, σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Άλλος ένας που κάνει καλή σεζόν στην Αμερική και έχει βρει τα πατήματά του μετά από την πολύμηνη προσπάθεια που κάνει είναι ο Alexander Zverev, που απέκλεισε τον Grigor Dimitrov με 6-7 (2), 7-6 (8), 6-1, 6-1 και μπήκε επίσης στην τελική 16άδα.

Ήταν ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας για 2 σετ για τον Zverev, που μπόρεσε να κρατηθεί σ' αυτόν στο 2ο σετ, όταν ο Dimitrov είχε 2 set points για να πάρει και το δεύτερο tie-break και να προηγηθεί με 2-0. Ο Dimitrov τα έσβησε, αξιοποιήσε τη δική του 2η ευκαιρία για να κάνει το 10-8 και αυτό το tie-break ουσιαστικά έκρινε τα πάντα, αφού στα δυο επόμενα σετ ο Dimitrov "κατέρρευσε" και ο Zverev απώλεσε μόλις 2 games.

Ένα πολύ μεγάλο ματς περιμένει τον Γερμανό στον 4ο γύρο, αφού θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, που νωρίτερα είχε κερδίσει επίσης στα 4 σετ τον κάτοχο 3 Grand Slam τίτλων, Stan Wawrinka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots