Δεν θα λείπει από τη 16άδα ο Sinner (vid)

 
Δεν θα λείπει από τη 16άδα ο Sinner (vid)
© Manuela Davies / USTA
tn team Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 - 1:02

O Jannik Sinner ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Stan Wawrinka με 3-1 σετ και θα είναι πιστός στο ραντεβού του με τη δεύτερη εβδομάδα του US Open, όπου θα βρεθεί για 3η διαδοχική χρονιά. Στους "16" και ο Andrey Rublev.

Ο Jannik Sinner είχε την πρώτη του απώλεια σετ απέναντι στον πρωταθλητή του 2016, Stan Wawrinka, ωστόσο αντέδρασε πολύ καλά μετά απ' αυτό, ήταν ανώτερος στα δυο επόμενα σετ και επικράτησε του 38χρονου Ελβετού με 6-3, 2-6, 6-4, 6-2.

Μέχρι τα μέσα του 3ου σετ αρκετά σκούρα τα έβρισκε ο 22χρονος Ιταλός, Νο.6 στον κόσμο, ο οποίος είδε το 4-1 να γίνεται 4-4 και μια νέα απειλή να γεννιέται. Τελικά φρόντισε να εξαλείψει τις ελπίδες του Wawrinka, αφού έκανε νέο break στο 10ο game του 3ου σετ για το 6-4, ενώ με 2 ακόμα break στο 4ο σετ κατάφερε να κερδίσει τα 8 από τα 10 τελευταία games του αγώνα.

Για 3η διαδοχική χρονιά θα είναι στους "16" του US Open o Sinner, ο οποίος είχε κάνει την καλύτερη πορεία του στο αμερικάνικο Grand Slam πέρσι, φτάνοντας έως τα προημιτελικά.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Grigor Dimitrov, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στο επόμενο παιχνίδι του, τη Δευτέρα.

Νωρίτερα σήμερα, την πρόκριση για τον 4ο γύρο πήρε και ο Andrey Rublev, ο οποίος μετά το χαμένο 1ο σετ πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τον Arthur Rinderknech με 3-6, 6-3, 6-1, 7-5.

Θα διεκδικήσει τη Δευτέρα την 4η είσοδό του στα προημιτελικά του US Open o Rublev, που θα βρει μπροστά του τον 21χρονο Jack Draper. Ο νεαρός Βρετανός συνεχίζει να κάνει το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του και επιβλήθηκε του Michael Mmoh με 6-4, 6-2, 3-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots