Ήττα "στα σημεία" από το Νο.2 του ταμπλό για τα αδέρφια Τσιτσιπά (vid)

 
Ήττα "στα σημεία" από το Νο.2 του ταμπλό για τα αδέρφια Τσιτσιπά (vid)
© Dustin Satloff/USTA
tn team Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:07

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς πήγαν μέχρι τέλους για την υπέρβαση κόντρα στους Ivan Dodig και Austin Krajicek, το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό πήρε όμως στο τέλος τη νίκη, έπειτα από πολύ κλειστό -σχεδόν τρίωρο- παιχνίδι.

Ο Dodig και ο Krajicek, No.2 στο ταμπλό, πήραν τη νίκη απέναντι στον Πέτρο και στον Στέφανο Τσιτσιπά με 7-5, 6-7 (5), 6-4, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, για τον 2ο γύρο του US Open.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά τα πήγαν πολύ καλά και θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμα καλύτερα, αν δεν έχαναν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες τους στο ματς. Στο 12ο game, όταν και έγινε το πρώτο break του αγώνα και ήταν καθοριστικό καθώς έδωσε το σετ στους αντιπάλους τους με 7-5, οι δυο Έλληνες παίκτες είχαν προηγηθεί με 40-0 στο σερβίς του Πέτρου, δεν μπόρεσαν όμως να κλείσουν το game και το πλήρωσαν.

Στο 2ο σετ αντιστάθηκαν σθεναρά Πέτρος και Στέφανος, σβήνοντας συνολικά 8 break points απέναντι στο πολύ δυνατό δίδυμο. Τα 3 από αυτά ήταν και match points, στο 5-7, 5-6, ξανά στο σερβίς του Πέτρου, αυτή τη φορά όμως έκλεισαν το game και έστειλαν το σετ στο tie-break.

Εκεί τα πράγματα άλλαξαν, με τα αδέρφια Τσιτσιπά να παίρνουν από νωρίς ένα προβάδισμα με 3-1 και να μην το χάνουν ποτέ. Κατέκτησαν το tie-break με 7-5 και έβαλαν σημαντική πίεση στους Dodig και Krajicek, φέρνοντας στα ίσα το ματς.

Οι πολύ έμπειροι ωστόσο αντίπαλοί τους έκαναν ακόμα ένα άψογο σετ και κατάφεραν να βρουν ένα break μετά από ώρα, στο σερβίς του Στέφανου αυτή τη φορά, για να προηγηθούν με 2-1.

Στο επόμενο game επέστρεψαν από το 0-30 για να κάνουν το 3-1, ενώ στο 8ο game τα αδέρφια Τσιτσιπά είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να κάνουν break, καθώς προηγήθηκαν με 15-40, οι Dodig και Krajicek όμως έμειναν όρθιοι για μια ακόμα φορά και έφτασαν στο 5-3. Με love service game ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο 10ο game (6-4), έπειτα από 2 ώρες και 48 λεπτά.

Με τη νίκη αυτή οι Dodig και Krajicek προκρίθηκαν στη φάση των "16" του US Open, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς Vasil Kirkov και Denis Kudla.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά αφήνουν με πολύ καλές εντυπώσεις το τουρνουά, αφού πέτυχαν την 1η τους νίκη στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, ενάντια στους Reyes-Varela και Vega Hernandez με 7-6 (2), 6-4 και τη 2η συνολικά σε ένα Grand Slam.  

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τους Πέτρο και Στέφανο είναι η Αθήνα, αφού σε δυο εβδομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πολύ σπουδαίο ραντεβού της με τη Σλοβακία για το Davis Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots