Ruud vs Alcaraz: Ο νικητής τα παίρνει όλα!

 
Ruud vs Alcaraz: Ο νικητής τα παίρνει όλα!
© USTA
tennisnews team Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:51

Ο Casper Ruud θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz στον μεγάλο τελικό του US Open, σε έναν αγώνα που θα αναδείξει έναν νέο πρωταθλητή σε Grand Slam, αλλά και το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αποψινό τελικό.

Ο μεγάλος τελικός του US Open θα διεξαχθεί σήμερα στις 23:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport 1HD, ενώ θα είναι διαθέσιμος και στο Eurosport Player.

Ο Ruud θα παίξει για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Grand Slam, λίγους μήνες μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Roland Garros. Για τον Alcaraz θα είναι ο 1ος τελικός σε ένα Grand Slam.

Ο Alcaraz έχει παίξει περισσότερο τένις τις τελευταίες ημέρες, αφού μπορεί να κέρδισε εύκολα στα τρια σετ τους πρώτους τρεις αγώνες του ενάντια στους Sebastian Baez, Federico Coria και Jenson Brooksby, ακολούθησαν όμως 3 αγώνες που πήγαν στα 5 σετ, απέναντι στους Marin Cilic, Jannik Sinner και Frances Tiafoe.

Και ο Ruud έδωσε έναν πολύ δύσκολο αγώνα στα 5 σετ με τον Tommy Paul στον 3ο γύρο, ενώ απέκλεισε ακόμα τους Tim Van Rijthoven, Corentin Moutet και Karen Khachanov στα 4 σετ και τους Kyle Edmund και Matteo Berrettini στα 3 σετ.

Αυτή θα είναι η 3η τους συνάντηση στο tour, με τον Alcaraz να έχει κερδίσει τις 2 πρώτες. Το 2021 είχε κερδίσει τον Ruud στα προημιτελικά της Μαρβέγιας με 6-2, 6-4, ενώ φέτος τον κέρδισε ξανά στον τελικό του Miami Masters με 7-5, 6-4.

Ο Ruud θα παίξει για 14η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του (9-4). Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει κερδίσει ποτέ τουρνουά μεγαλύτερο από ATP 250, έχοντας χάσει δυο μεγάλους τελικούς, στο Μαϊάμι και στο Roland Garros.

O Alcaraz θα βρεθεί σε τελικό για 8η φορά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-2). Έχει κερδίσει 2 Masters και 2 500άρια αυτή τη χρονιά ο Ισπανός, ο οποίος ενώ είχε κερδίσει τους 5 πρώτους τελικούς της καριέρας του, έχασε τους 2 τελευταίους που έπαιξε, στο Αμβούργο και στο Ούμαγκ.

Τέλος, ο αγώνας αυτός έχει ιστορική σημασία και για έναν επιπλέον λόγο, αφού ο νικητής θα γίνει το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν είναι ο Ruud, θα γίνει ο πρώτος Νορβηγός στην ιστορία που θα ανεβεί στην κορυφή, ενώ αν είναι ο Alcaraz θα είναι το νεότερο Νο.1 στην ιστορία της ATP.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (11/09):

Arthur Ashe Stadium:
23:00 Casper Ruud [5] v. Carlos Alcaraz [3] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots