Το "αντίο" της Petkovic: "Έχω το πάθος, αλλά το σώμα μου δεν μπορεί άλλο" (vids)

 
Το "αντίο" της Petkovic: "Έχω το πάθος, αλλά το σώμα μου δεν μπορεί άλλο" (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 - 15:32

Εκτός από τη Serena Williams, το US Open αποτέλεσε το τελευταίο τουρνουά και για την Andrea Petkovic, άλλοτε Top 10 τενίστρια, που μετά από 16 χρόνια αποχαιρέτησε το επαγγελματικό τένις.

Η Petkovic υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο tour τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο επειδή υπήρξε Top 10 παίκτρια και έπαιξε στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητάς της, την ευφυΐα της, το χιούμορ της και την πολύ όμορφη αύρα που έβγαζε σε κάθε παρουσία της.

Την Τρίτη έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας της και ήταν απέναντι σε μια καλή της φίλη, την Belinda Bencic.

"Το πιο δύσκολο ήταν οι 5 τελευταίες μέρες. Όταν κέρδισα το πρώτο game σήμερα ήμουν πολύ χαρούμενη, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη, παρότι ξέρω πόσο καλή παίκτρια είναι η Belinda. Τις τελευταίες μέρες όμως έκλαιγα σε κάθε μου προπόνηση. Αφού κέρδισα το πρώτο game ένιωσα πολύ καλύτερα. Είμαι χαρούμενη που τελείωσε έτσι, απέναντι στην Belinda, που την αγαπώ και τη σέβομαι τόσο πολύ. Είμαι χαρούμενη που έδειξα αυτό το θάρρος και την επιμονή σε όλη την καριέρα μου, όλο το σεβασμό που έδειξα για το παιχνίδι και τις άλλες παίκτριες."

Όσο για το γιατί της έβγαινε αυτή η πίκρα και το κλάμα στις προπονήσεις, η 35χρονη Γερμανίδα είπε: "Ήμουν λυπημένη γιατί ακόμα έχω πάθος για το παιχνίδι, όμως το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να παίζω άλλο τένις. Όχι όπως θέλω να παίζω. Δεν μπορώ να κάνω τις προπονήσεις που θέλω και να παίζω για μια ολόκληρη σεζόν. Όλη μου τη ζωή είχα τραυματισμούς. Αυτή τη χρονιά αναγκάστηκα να μείνω εκτός σε πολλά τουρνουά και να κάνω αρκετά διαλείμματα. Τις τελευταίες εβδομάδες παίζω με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα, κάτι που με έκανε να συνειδητοποιήσω πως δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι. Αυτό ήταν το λυπηρό κομμάτι."

Η όμορφη τελευταία "χειραψία" της Petkovic:

Για τη σταδιοδρομία 16 ετών που είχε στο tour, είπε: "Η καριέρα μου χωρίζεται σε 3 μέρη. Πρώτα ήμουν η ανερχόμενη παίκτρια, μετά ήμουν ένα σταθερό αστέρι στο tour και τελευταία ήμουν ο βετεράνος. Στην αρχή ήμουν μια πολλά υποσχόμενη παίκτρια, όμως αργότερα είχε τραυματισμούς, οπότε η ιστορία μου ήταν κυρίως να επικεντρώνομαι για να επιστρέφω από τους τραυματισμούς. Πάντα ήθελα να δείξω ότι μπορούσα να τα καταφέρω, μέχρι που με κούρασε όλη αυτή η κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Ανήκω στη γενιά των Sharapova, Jankovic και Ivanovic. Τώρα υπάρχουν άλλα μελλοντικά αστέρια, όπως η Swiatek, η Σάκκαρη, η Bencic και η Badosa. Εκείνες θα πρωταγωνιστούν στο tour τα επόμενα χρόνια."

Όσο για το πως θέλει να τη θυμούνται οι φίλοι του τένις: "Θα ήθελα να με θυμούνται για τον τρόπο που έπαιζα σε κάθε μου αγώνα, με αποφασιστικότητα και επιμονή, παλεύοντας σε κάθε πόντο. Ήμουν πάντα όσο πιο επαγγελματίας μπορούσα. Επένδυσα στο σώμα μου, προπονήθηκα σκληρά και ήμουν πάντα ανοιχτή σε νέους τρόπους προπόνησης. Το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός στο παιχνίδι και ο σεβασμός στον αντίπαλο. Νιώθω ευγνώμων που είμαι μέρος της WTA. Όλες αυτές οι απίθανες γυναίκες με έχουν εμπνεύσει, ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα τη δυνατότητα να αγωνίζομαι για τόσο πολύ καιρό."

Για τη Serena Williams, που επίσης θα πει αντίο μόλις ολοκληρώσει την πορεία της σ' αυτό το τουρνουά, είπε: "Είμαι χαρούμενη για εκείνη, ξέρω πόσο δύσκολο είναι, ειδικά με όλη την προσοχή που είναι πάνω της. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, οπότε δεν ξέρω αν το νιώθει στο 1/10 που το νιώθω εγώ, παρόλο που η προσοχή που έχω πάνω μου είναι δεν είναι η ίδια. Μου έκανε εντύπωση που κέρδισε χθες, όχι επειδή δεν παίζει καλά, αλλά λόγω των συναισθημάτων που έπρεπε να υπερκεράσει. Είχα προγραμματίσει πριν λίγες εβδομάδες να ανακοινώσω ότι θα τελείωνα την καριέρα μου, όμως με πρόλαβε η συνέντευξη της Serena στη Vogue, οπότε σκέφτηκα ότι δεν ήταν καλή στιγμή. Ένιωσα όμως ότι το χρωστούσα στους φαν, έπρεπε να γνωρίζουν ότι θα ήταν το τελευταίο μου τουρνουά εδώ. Έτσι νιώθω πως έκανα σωστά, παρότι δεν ήξερα πως θα αντιμετώπιζα την προσοχή που είχα πάνω μου αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Τις επόμενες δυο μέρες θα δημοσιεύσω κάτι (σχετικό) στα social media."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots