Χωρίς επόπτες και το US Open

 
Χωρίς επόπτες και το US Open
Φωτογραφία: Darren Carroll / USTA
tn team Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 - 15:49

Το US Open, αλλά και 6 ακόμα τουρνουά της US Open Series, θα διεξαχθούν χωρίς επόπτες αυτή τη χρονιά, όπως και είχε γίνει και στην Αυστραλία νωρίτερα στη χρονιά.

Το ηλεκτρονικό σύστημα αποφάσεων Hawk-Eye Live κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο tour και όπως ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, το US Open και τα τουρνουά που θα προηγηθούν στην Αμερική, θα διεξαχθούν αυτή τη σεζόν χωρίς κανέναν επόπτη.

Την περσινή χρονιά, όταν ακόμα τα μέτρα ήταν πολύ αυστηρά και ο κορωνοϊός προέλαυνε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Cincinnati Masters διεξήχθη χωρίς επόπτες, ενώ στο US Open υπήρχαν επόπτες μόνο στα δυο μεγάλα γήπεδα (Arthur Ashe & Louis Armstrong Stadium).

Φέτος, με τα αθλήματα στις ΗΠΑ να αρχίζουν σιγά-σιγά να επιστρέφουν σε μια κανονικότητα και να υποδέχονται όλο και περισσότερους φιλάθλους, το US Open θα χρησιμοποιήσει εξ ολοκλήρου το Hawk-Eye Live, δείχνοντας πως είναι κάτι που έρχεται για να μείνει.

To Hawk-Eye Live θα χρησιμοποιήσουν ακόμα τα δυο 1000άρια πριν το US Open, το Rogers Cup σε Τορόντο (ATP) και Μόντρεαλ (WTA) και το Western & Southern Open (Σινσινάτι), καθώς και το 500άρι Citi Open της Ουάσινγκτον (ATP) και τα 250άρια Atlanta Open (ATP), Winston-Salem Open (ATP) και Cleveland Open (WTA).

Το πρώτο μεγάλο τουρνουά που διεξήχθη εξ ολοκλήρου χωρίς επόπτες ήταν το Australian Open, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots