Η μυστήρια υπόθεση του αγώνα Mannarino-Zverev (vid)

 
Η μυστήρια υπόθεση του αγώνα Mannarino-Zverev (vid)
tennisnews team Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:57

Ο Alexander Zverev κέρδισε τον Adrian Mannarino και θα συνεχίσει στον 4ο γύρο του US Open, ωστόσο όλοι μιλούν για την πρωτόγνωρη καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα χωρίς καμιά ενημέρωση από τη USTA, με τον Γάλλο να μένει στο δωμάτιό του έως και την τελευταία στιγμή περιμένοντας να πάρει έγκριση από την πολιτεία της Νέας Υόρκης για να αγωνιστεί! 

Ο αγώνας του Zverev με τον Mannarino ήταν ο 3ος προγραμματισμένος στο Louis Armstrong Stadium και υπό κανονικές συνθήκες θα ξεκινούσε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα. Οι δυο παίκτες ωστόσο βγήκαν στο court κάτι περισσότερο από δυο ώρες μετά απ' αυτό, με τη USTA στο μεταξύ να μην κάνει κάποια σαφή ενημέρωση.

Το μόνο που ήταν γνωστό, ήταν πως ο Mannarino βρισκόταν ανάμεσα στους αρκετούς παίκτες που είχαν έρθει σε επαφή με τον Benoit Paire, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν μερικές μέρες. Από τους παίκτες αυτούς στερήθηκαν αρκετά δικαιώματα και επιβλήθηκαν επιπλέον αυστηρά μέτρα, αλλά δεν τους στερήθηκε η συμμετοχή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο τουρνουά.

Όσο ο Mannarino έμενε στο δωμάτιό του ωστόσο, όλο και περισσότερες φήμες δημιουργήθηκαν, με τη USTA να μην παίρνει θέση. Ακόμα και μετά τον αγώνα, η ανακοίνωσή της, δεν έδωσε κάποια απάντηση: "Ο αγώνας Zverev-Mannarino καθυστέρησε έπειτα από έναν διάλογο που έγινε με τους αξιωματούχους της υγείας. Η επικοινωνία με τους παίκτες συνεχίστηκε το απόγευμα, ώστε να είναι ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή."

Τις απαντήσεις σχετικά με το μυστήριο της τόσο μεγάλης καθυστέρησης, έδωσε ο ίδιος ο Mannarino, μετά από τον αγώνα του: "Προετοιμαζόμουν να βγω στο court στις 14:30. Ο υπεύθυνος του τουρνουά ήρθε και μου εξήγησε την κατάσταση, πως το τμήμα Υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης είχε πλέον την κυριότητα και στην πόλη της Νέας Υόρκης. Την Κυριακή η πόλη μου είχε επιτρέψει να αγωνιστώ, αλλά η πολιτεία είπε σήμερα πως είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα, οπότε θα έπρεπε να μείνω σε καραντίνα στο δωμάτιό μου.

Μου είπαν ότι ήταν σε επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους, ώστε να δουν αν μπορούν να αλλάξουν την απόφαση αυτή. Προφανώς έγινε μεγάλη προσπάθεια, καθυστέρησαν τον αγώνα και ο Sascha συμφώνησε να πάει πίσω το ματς, κάτι που ήταν πολύ ευγενικό. Σ' αυτό το διάστημα συνέβησαν πολλά, εγώ προσπαθούσα να ετοιμαστώ. Έδωσα το τηλέφωνο στον προπονητή μου και του ζήτησα να αναλάβει εκείνος, για να προσπαθήσω να συγκεντρωθώ στον αγώνα μου. Αν τελικά έπαιζα, θα έπρεπε να ήμουν έτοιμος. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους που έκαναν προσπάθεια για να βρω στο court σήμερα. Περίπου στις 16:30 άκουσα πως μου επιτράπηκε να βγω στο court. Δυστυχώς έχασα τον αγώνα, αλλά είμαι χαρούμενος που βγήκα στο court."

O Mannarino δεν έκανε κακό παιχνίδι και έβαλε δύσκολα στον Zverev, o 23χρονος Γερμανός ωστόσο άφησε πίσω του το χαμένο 1ο σετ και απώλεσε μόλις 8 games στα τρια επόμενα, για να πάρει τη νίκη με 6-7 (4), 6-4, 6-2, 6-2. Στον 4ο γύρο του US Open, o Sascha θα αντιμετωπίσει τον 21χρονο Alejandro Davidovich Fokina, που κέρδισε τον Cameron Norrie με 3-1 σετ και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στους "16" ενός Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots