Μπήκε τελικό η Pavlyuchenkova (vid)

 
Anastasia Pavlyuchenkova
Anastasia Pavlyuchenkova © Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 - 17:42

H Anastasia Pavlyuchenkova κέρδισε την Tamara Zidansek με 2-0 σετ και έγινε η πρώτη παίκτρια που προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros.

Το όνειρο του πρώτου Grand Slam τίτλου κράτησε ζωντανό η Anastasia Pavlyuchenkova, η οποία επιβλήθηκε της Tamara Zidansek με 7-5, 6-3 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros.

Θα είναι φυσικά ο πρώτος τελικός σε Grand Slam διοργάνωση για την 29χρονη Ρωσίδα, όπως και σήμερα ήταν ο πρώτος της ημιτελικός.

Η Pavlyuchenkova έμεινε πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως απάντησε γρήγορα στο break της Zidansek, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games (3-2) και τα 5 από τα 6 επόμενα, για να προηγηθεί με 5-3. Η Zidansek κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και είχε διπλό break point για να κάνει και 2ο συνεχόμενο break στο 11ο game.

H Zidansek πέτυχε τον πόντο του αγώνα στο 1ο σετ:

Εκεί ήταν και το σημείο που η Pavlyuchenkova κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο ματς, καθώς η Ρωσίδα επέστρεψε από το 15-40 και έπειτα αξιοποίησε στο έπακρο το momentum, κερδίζοντας 4 games στη σειρά, για να βρεθεί  μπροστά με 7-5, 2-0.

Αργότερα προηγήθηκε με 4-1 και μπορεί η Zidansek να μείωσε προσωρινά σε 4-3, όμως η Pavlyuchenkova έκανε νέο break στο 8ο game και σέρβιρε τελικά για τη νίκη στο 9ο game, διαμορφώνοντας το 6-3 στο 2ο σετ.

Με την πρόκρισή της στον τελικό, η Pavlyuchenkova εξασφάλισε και την επιστροφή της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει στο Νο.14, ενώ με ήττα στον τελικό μπορεί να φτάσει στο Νο.18 ή στο Νο.19, αναλόγως από το αν θα βρίσκεται εκεί η Barbora Krejcikova ή η Μαρία Σάκκαρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots