Το πείραγμα στη Σάκκαρη από τη μητέρα της (vid)

 
Το πείραγμα στη Σάκκαρη από τη μητέρα της (vid)
tn team Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 - 22:11

H Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε την πρώτη αντίδραση της μητέρας της, Αγγελικής Κανελλοπούλου, όταν έσπασε το ρεκόρ της στο Roland Garros.

"Μου έστειλε μήνυμα στον προηγούμενο αγώνα και μου είπε ότι είναι πολύ λυπημένη γιατί ξεπέρασα το καλύτερό της ρεκόρ στο τουρνουά. Προφανώς αστειευόταν. Πιστεύω πως είναι περήφανη για μένα και απολαμβάνει να με βλέπει να παίζω τένις", είπε η Σάκκαρη, στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Η Σάκκαρη όχι μόνο ξεπέρασε το ρεκόρ της μητέρας της, όταν έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros, αλλά έσπασε και ένα άλλο ρεκόρ σήμερα, με τη νίκη της επί της Sofia Kenin, καθώς έγινε η μοναδική Ελληνίδα τενίστρια που έχει προκριθεί σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία της open era!

"Πολλές φορές ήμουν κολλημένη στον 3ο γύρο. Νομίζω πως ήταν ένα εμπόδιο, το οποίο ήθελα να περάσω και να προκριθώ στον 4ο γύρο. Ήξερα ότι θα γινόταν κάποια στιγμή, δεν ήξερα το πότε. Έπαιζα καλό τένις, ειδικά φέτος. Δεν βλέπω λόγο να μην προχωρήσω", ανέφερε σχετικά η Μαρία.

Για την προσέγγισή της στο παιχνίδι, είπε: "Παίζουμε κάθε εβδομάδα, οπότε απογοητευόμαστε συχνά. Πολλές φορές ήμουν απογοητευμένη και δεν είχα υπομονή στην καριέρα μου. Οι συνεργάτες μου με έχουν βοηθήσει να απολαύσω το τένις. Δεν βασανίζω πλέον τον εαυτό μου, αλλά τον επιβραβεύω. Το έχω σκεφτεί καλά και έχω βρει τον τρόπο για να το πετύχω."

Εκτός από την προσέγγισή της, η Μαρία έχει αλλάξει και το σερβίς της προς μια πολύ βελτιωμένη εκδοχή: "Οι επιλογές που έκανα σήμερα στο σερβίς ήταν σωστές. Έχω δουλέψει πολύ με το σερβίς μου. Κάθε μέρα ασχολούμαι 20-30 λεπτά, κάποιες φορές ακόμα περισσότερο. Τώρα το εμπιστεύομαι αρκετά. Ξέρω πως είναι το όπλο μου. Έχω ποικιλία, κάτι που είναι καλό. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα."

Για τον προπονητή της, Tom Hill, που έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για όλα τα παραπάνω: "Με έχει βοηθήσει πολύ και βλέπω τη διαφορά με την παίκτρια που ήμουν όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί. Έχουμε πολύ καλή χημεία. Είναι ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει και στηρίζει όλες τις αποφάσεις μου. Νομίζω πως είναι ένας προπονητής φτιαγμένος για το κορυφαίο επίπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη που τον έχω δίπλα μου."

Τέλος, για την Iga Swiatek, που θα αντιμετωπίσει εκτός απροόπτου στα προημιτελικά: "Για κάποιο λόγο βρίσκεται σ' αυτή τη θέση και υπερασπίζεται τον τίτλο. Της αρέσει πολύ αυτό το γήπεδο και αυτές οι συνθήκες. Προπονηθήκαμε μαζί πριν το τουρνουά και είναι ένα υπέροχο κορίτσι. Είναι μόνο 20 ετών και έχει κερδίσει Grand Slam. Κανένας όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος σ' αυτό το σημείο. Είτε είναι το Νο.1, είτε το Νο.50, υπάρχει κάποιος λόγος που βρίσκεται στα προημιτελικά. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όποια και αν αντιμετωπίσω. Θα απολαύσω τη στιγμή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots