Με Medvedev στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 18:25

Πραγματοποιώντας και αυτός πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Daniil Medvedev μπήκε στα προημιτελικά του Roland Garros και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Medvedev, No.2 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Cristian Garin με 6-2, 6-1, 7-5 και πήρε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τα προημιτελικά του Roland Garros, όπου τον περίμενε ο Τσιτσιπάς.

Θυμίζουμε πως ο Medvedev δεν είχε πετύχει ούτε μια νίκη στο Roland Garros, σε 4 παρουσίες στο τουρνουά. Όλα αυτά μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έκτοτε μετράει 4 διαδοχικές νίκες στο Παρίσι και ήρθαν όλες αρκετά εντυπωσιακά, αφού παίζει φανταστικό τένις.

Σήμερα, απέναντι στον πολύ καλό στο χώμα Garin, o 25χρονος Ρώσος πέτυχε 46 winners και έκανε 32 αβίαστα λάθη. Κυριάρχησε απολύτως στο court στα πρώτα δυο σετ, στα οποία έχασε μόνο 3 games, ενώ στο 3ο σετ ανέτρεψε το 0-3, για να το κερδίσει και αυτό και να πετύχει την 3η του straight sets νίκη στο τουρνουά.

Ο Medvedev πραγματοποιεί αναμφίβολα το καλύτερο τουρνουά στην καριέρα του στο χώμα, ενώ διατηρεί ελπίδες και για άνοδο στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, άμα συνεχίσει να κερδίζει. Θα τα καταφέρει αν κατακτήσει τον τίτλο, ή αν φτάσει στον τελικό και δεν βρίσκεται εκεί ο Novak Djokovic.

Την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον παίκτη που βρίσκεται στο Νο.1 του Race, έχει τις περισσότερες νίκες στο tour για φέτος και πραγματοποιεί μια συγκλονιστική χωμάτινη σεζόν.

Παρόλα αυτά, η προϊστορία είναι στο μέρος του Medvedev, που έχει κερδίσει τις 6 από τις 7 προηγούμενες συναντήσεις του με τον Στέφανο. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν στα ημιτελικά του Australian Open, όπου τον κέρδισε με 6-4, 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots