"Έφυγε" για 3ο γύρο η Σάκκαρη! (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 - 16:15

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε χωρίς να δυσκολευτεί και το εμπόδιο της Jasmine Paolini, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros, για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της μαχητικής Ιταλίδας με 6-2, 6-3, για να πάρει σε 68 μόλις λεπτά την πρόκριση για τις "32" καλύτερες του παρισινού Grand Slam.

Η Σάκκαρη ήταν πολύ καλή και σήμερα, για να ολοκληρώσει τον αγώνα της με 29 winners και 20 αβίαστα λάθη. Είχε μόνο 2 περισσότερα λάθη από την Paolini, που δεν είχε την ίδια πρωτοβουλία επιθέσεων στο ματς και πέτυχε μόνο 12 winners.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Ιταλίδα ήταν ανταγωνιστική και προηγήθηκε με 1-0 και με 2-1, η Μαρία όμως δεν άργησε να αναλάβει τα ηνία και να κυριαρχήσει στο γήπεδο, κατακτώντας 8 games στη σειρά. Χάρη σ' αυτό το σερί, από το 1-2 του 1ου σετ βρέθηκε μπροστά με 6-2, 3-0 στα μέσα του 2ου, αποκτώντας ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόκρισης.

Η Paolini δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να μειώσει σε 3-2, ενώ στο 7ο game επέστρεψε από το 0-40, για να κρατήσει το σερβίς της και να μειώσει σε 4-3. Αυτό δεν επηρέασε τη Σάκκαρη, που κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game έκανε και το break, για να "σφραγίσει" τη νίκη της στο 9ο game. Μια νίκη που παρότι δεν ήρθε ιδιαίτερα δύσκολα για τη Μαρία, την πανηγύρισε εντόνως, δείχνοντας πόσα σημαίνει για εκείνη.


Για 3η φορά προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros η Σάκκαρη, μετά από το 2018 και το 2020. Θα προσπαθήσει το Σάββατο να μπει για πρώτη φορά στην καλύτερη 16άδα της διοργάνωσης, απέναντι σε μια εκ των Elise Mertens και Zarina Diyas.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots