Djokovic: "Δε χρειαζόμαστε τους επόπτες"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic YouTube / Roland Garros
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 2:33

Ηχηρή δήλωση από τον Novak Djokovic, που για ακόμα μια φορά δε μάσησε τα λόγια του.

Μετά την πρόκρισή του στον 4ο γύρο του Roland Garros, o Djokovic μίλησε μεταξύ άλλων και για τους επόπτες, με τους οποίους είχε κάποιες διαφωνίες στα τελευταία του παιχνίδια, ενώ είδαμε και αρκετά συνεχόμενα λάθη εις βάρος του στη Ρώμη, πριν λίγες εβδομάδες. 

Ο Σέρβος όχι μόνο στήριξε το hawk-eye, αλλά εξήγησε πως θα έπρεπε να παίρνονται ηλεκτρονικά όλες οι αποφάσεις για τις γραμμές, επομένως δε χρειάζονται καθόλου επόπτες. Κάτι που είδαμε πιλοτικά να συμβαίνει στο US Open για να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα υπήρχαν παράλληλα σε ένα γήπεδο, με εξαίρεση τα δυο μεγάλα στάδια, Arthur Ashe και Louis Armstrong.

"Με όλο το σεβασμό προς την παράδοση και την κουλτούρα του αθλήματος, όταν μιλάμε για τους ανθρώπους που είναι απαραίτητους για έναν αγώνα, δε βλέπω κάποιο λόγο να υπάρχουν επόπτες σε κανένα τουρνουά στον κόσμο. Η τεχνολογία είναι αρκετά ανεπτυγμένη, που δε χρειάζεται να έχουμε κριτές γραμμών στο γήπεδο.

Αυτή είναι η απόψή μου. Καταλαβαίνω πως η τεχνολογία είναι ακριβή και πως το οικονομικό κομμάτι θα είναι ένα ερωτηματικό, αλλά νιώθω πως ήδη πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση και θα γίνει αργά ή γρήγορα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να έχουμε επόπτες γραμμών", είπε χαρακτηριστικά ο Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots