"Τρένο" ο Thiem στον 4ο γύρο (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 - 14:40

O Dominic Thiem επιβλήθηκε και του Casper Ruud με 3-0 σετ και εξασφάλισε την παρουσία του στη 2η εβδομάδα του Roland Garros χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Μια άψογη πρώτη εβδομάδα στο Roland Garros ολοκλήρωσε ο Dominic Thiem, ο οποίος επιβλήθηκε του Casper Ruud με 6-4, 6-3, 6-1, σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

Ο 27χρονος Αυστριακός είχε 32 winners και 28 αβίαστα λάθη, έναντι 21 winners και 37 αβίαστων λαθών του αντιπάλου του. Ο Ruud έκανε το πρώτο break στο ματς και προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ, ο Thiem όμως πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 7 από τα 8 επόμενα games!

Αφού κατέκτησε δηλαδή το 1ο σετ με 6-4, άνοιξε με break το 2ο και απέκτησε ένα πολύ καλό προβάδισμα με 6-4, 2-0. Στο 4ο game έσβησε διπλό break point για να σερβίρει επιτυχώς για το 3-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά, κάνοντας με break το 6-3 στο 9ο game και κατακτώντας με εμφατικό τρόπο το 3ο σετ, στο οποίο δεν απειλήθηκε με break point και έχασε μόνο ένα game.

Ο Thiem δεν είχε καθόλου εύκολη κλήρωση στο Παρίσι, αλλά κατάφερε να μπει στη 16άδα χωρίς να έχει χάσει σετ. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Marin Cilic, στον 2ο γύρο τον Jack Sock, σε έναν αγώνα που έσβησε τριπλό set point του Αμερικανού στο 3ο σετ, ενώ σήμερα κέρδισε και τον Casper Ruud, που είναι αρκετά φορμαρισμένος και έπαιξε στα ημιτελικά της Ρώμης πριν μερικές ημέρες.

Στον 4ο γύρο ο πρωταθλητής του US Open, που έχει πια 10 συνεχόμενες νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις, θα αντιμετωπίσει είτε τον Stan Wawrinka, είτε την έκπληξη της εβδομάδας, τον Γάλλο Hugo Gaston, που μπήκε με wild card στο τουρνουά από το Νο.239 του κόσμου και πέτυχε τις πρώτες νίκες του σε Slam, αλλά και στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots