Djokovic: "O Nadal φαβορί στο Roland Garros"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:45

Με τον Dominic Thiem να προέρχεται από την κατάκτηση του US Open και τον ίδιο από την κατάκτηση του Masters της Ρώμης, ο Novak Djokovic δεν παύει να πιστεύει ότι το πρώτο φαβορί στο Roland Garros θα είναι ο Rafael Nadal.

"Ο Rafa είναι το πρώτο φαβορί στο Roland Garros. Είναι ο παίκτης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει έναν τελικό στο Παρίσι. Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές, τα γήπεδα θα είναι πολύ πιο αργά, ο καιρός βροχερός, οι αναπηδήσεις της μπάλας πιο χαμηλές", είπε ο Djokovic, μετά τον θρίαμβό του στη Ρώμη, όπου κατέκτησε τον 36ο Masters τίτλο της καριέρας του.

"Παίζω καλά και έχω αυτοπεποίθηση. Δυο από τους μεγαλύτερους στόχους μου είναι στον ορίζοντα, που είναι να σπάσω τα ρεκόρ του Roger με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 και τα περισσότερα Grand Slams. Σωματικά είμαι εντάξει, αυτό είναι το πιο σημαντικό για να συνεχίσω το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μισό της χρονιάς."

Ο Djokovic, αναφέρθηκε επίσης στις νεότερες γενιές, εξηγώντας ότι το ταλέντο δεν απουσιάζει: "Στον αθλητισμό πάντα θες να βλέπεις νέους ανθρώπους να κάνουν σπουδαία πράγματα, να σπάνε ρεκόρ. Θέλουμε αυτές τις ιστορίες. Αλλά υπάρχουν παίκτες σαν τον Dimitrov, που πίστευαν ότι θα έχει πολύ περισσότερες επιτυχίες από αυτές που είχε. Τους σέβομαι πολύ όλους και δεν μπορώ να μιλήσω για μια χαμένη γενιά.

Οι νέοι παίκτες επίσης αρχίζουν να το πιστεύουν, ο Thiem κέρδισε το US Open. Νομίζω πως το τένις είναι σε καλά χέρια. Οι νέοι παίκτες δείχνουν ενδιαφέρουσες οπτικές. Ένας παίκτης σαν τον Denis Shapovalov επίσης μπορεί να βοηθήσει τους νεότερους παίκτες να εκφράζονται περισσότερο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots