Το Roland Garros γύρισε εκεί που ανήκει!

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Rafael Nadal
tennisnews team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2010 - 20:36

Σε γνώριμα χέρια επέστρεψε το τρόπαιο του Roland Garros, καθώς ο Rafael Nadal επικράτησε του Robin Soderling με 6-4, 6-2, 6-4 στον σημερινό τελικό και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην χωμάτινη επιφάνεια.

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για την επιτυχία του Nadal. Καταρχήν έφτασε στα 5 τρόπαια στο Roland Garros και υπολείπεται μόνο του Bjorn Borg που έχει 6, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Ισπανός είναι ακόμα 24 χρονών. Επιπλέον ο Rafa Nadal ολοκλήρωσε την φετινή χωμάτινη περίοδο αήττητος, έχοντας 22 νίκες και έχοντας απωλέσει μόλις 2 σετ! Να σημειώσουμε ότι στην πορεία του ως την κούπα του Γαλλικού Όπεν  δεν έχασε ούτε σετ, κάτι που είχε πετύχει επίσης το 2007 και το 2008. Συνεχίζοντας με τα κατορθώματα του Nadal, είναι ο πρώτος που κατακτά και τα 4 μεγάλα τουρνουά στην χωμάτινη περίοδο(το Monte Carlo, της Ρώμης, της Μαδρίτης και το Roland Garros), ενώ επιστρέφει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά από ένα περίπου χρόνο.

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά η σημαντικότερη στιγμή του τελικού ήρθε αμέσως μετά την λήξη του. Είναι απίστευτο να βλέπεις τον απόλυτο πρωταθλητή στο χώμα να πέφτει στο court και να ξεσπάει πανηγυρίζοντας με λυγμούς. Σίγουρα αυτές τις στιγμές από το μυαλό του πέρναγαν εικόνες από τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλο το χρόνο με τα γόνατα του αλλά και την αμφισβήτηση που υπέστει σε αυτό το διάστημα. Μια λέξη όμως πρέπει να τα διέγραφε όλα αυτά:ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Άμεσο συνεπακόλουθο αυτού ήταν το συναισθηματικό του ξέσπασμα.

Ο ηττημένος του τελικού Robin Soderling μπήκε στο ματς με μεγάλες προσδοκίες, θέλοντας να κάνει ένα βήμα παραπάνω από πέρσι που έφτασε επίσης στον τελικό. Τελικά δεν μπόρεσε καν να διεκδικήσει το τρόπαιο και αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν ήταν αυτός καλός, αλλά στο ότι απλά ο Nadal ήταν "άπαιχτος". Ο Ισπανός έπαιξε με πολύ πάθος, κυνήγησε κάθε μπάλα, με τα βαθιά χτυπήματα του ανάγκασε τον αντίπαλο του σε πολλά αβίαστα λάθη(45 συνολικά) και δεν του επέτρεψε να κάνει κανένα break! Στις δηλώσεις κατά την διάρκεια της απονομής ο Soderling συνεχάρη τον Nadal για το κύπελο:

"Καταρχήν θέλω να συγχαρώ τον Rafa για την 5η του νίκη εδώ. Αν συνεχίσεις να παίζεις έτσι σίγουρα θα το επαναλάβεις πολλές φορές. Θα επιστρέψω τον επόμενο χρόνο και ελπίζω να είναι τρίτη και ...φαρμακερή. Τα λέμε τότε!" Από την μεριά του ο θριαμβευτής της διοργάνωσης έκανε δηλώσεις σε τρεις(!) γλώσσες. Αρχικά συνεχάρη στα αγγλικά τον Soderling για την εξαιρετική του παρουσία στο τουρνουά πέρσι και φέτος και του ευχήθηκε καλή τύχη στην συνέχεια της σεζόν. Αμέσως μετά μίλησε γαλλικά και ευχαρίστησε το κοινό για την υποστήριξη του και χαρακτήρισε αυτές τις στιγμές ως τις πιο συναισθηματικές της ζωής του. Τέλος δεν παρέλειψε να μιλήσει στα ισπανικά και ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, καθώς και την Βασίλισσα Σοφία που έδωσε το παρών στον τελικό. Εμείς το μόνο που έχουμε να του ευχηθούμε είναι ένα μεγάλο VAMOS για την συνέχεια της καριέρας του.

Simple Messieurs - Roland Garros 2010

 

Roland Garros 2010

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots