Κίνδυνος να μείνει στον αέρα το Australian Open;

 
Κίνδυνος να μείνει στον αέρα το Australian Open;
Κίνδυνος να μείνει στον αέρα το Australian Open;
tennisnews team Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 - 20:48

Οι καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές έχουν επηρεάσει ολόκληρη την Αυστραλία και θα μπορούσαν να ακυρώσουν ακόμα και το Australian Open, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σε 2 εβδομάδες.

Οι πυρκαγιές τον τελευταίο μήνα στην ανατολική Αυστραλία έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ενώ έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής δεκάδες άνθρωποι και εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα.

Σίγουρα το τένις αυτή την περίοδο δεν είναι στις σημαντικότερες ειδήσεις στη χώρα, όπως συνηθίζεται άλλες χρονιές αυτή την περίοδο, ενώ η Μελβούρνη, εκεί όπου φιλοξενείται το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, φαίνεται να έχει επηρεαστεί αρκετά απ' τις φωτιές.

Η θερμοκρασία έχει ανεβεί, ενώ και ο αέρας στην ατμόσφαιρα έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές και αν δεν αλλάξει αυτό οι συνθήκες δεν θα είναι υγιεινές για τους παίκτες.

"Ξέρουμε πως αυτές οι συνθήκες μπορούν να απειλήσουν ακόμα και τις ζωές ορισμένων ανθρώπων", δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου υγείας της πολιτείας της Victoria.

Τα προκριματικά του Australian Open θα ξεκινήσουν σε μια μόλις εβδομάδα, στις 13 Ιανουαρίου, ενώ οι αγώνες για το κυρίως ταμπλό των μονών θα ξεκινήσουν σε 2 εβδομάδες (20 Ιανουαρίου).

"Έχουμε διαθέσει σημαντικό μερίδιο των πόρων μας για να γίνουν αναλύσεις, για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για την ώρα δεν έχουμε στα πλάνα μας να γίνει μεταφορά τουρνουά", δήλωσε ο πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και η επικεφαλής περιβαλλοντικών επιστημόνων της Victoria, Dr. Andrea Hinwood: "Δεν περιμένουμε να αλλάξει κάτι μέχρι την Τετάρτη. Μπορεί να δούμε κάποια ελαφριά ανακούφιση αύριο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Σήμερα πάντως υπάρχει πολύς καπνός και ο καθαρός αέρας είναι ανεπαρκής."

Οι ανθυγιεινές συνθήκες ανάγκασαν πρόσφατα την Tennis Australia να μεταφέρει ένα Challenger από την Καμπέρα, στο Bendigo της Victoria.

Να σημειωθεί πως το Australian Open είναι το μεγαλύτερο και μακροβιότερο τουρνουά της Αυστραλίας, ενώ διαθέτει και τρία γήπεδα με οροφές, τη Rod Laver Arena, τη Melbourne Arena και τη Margaret Court Arena.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots