Το έκανε πάλι ο Rafa - στον τελικό η Ισπανία!

 
Το έκανε πάλι ο Rafa - στον τελικό η Ισπανία!
Το έκανε πάλι ο Rafa - στον τελικό η Ισπανία!
tennisnews team Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 - 1:45

Για 2η συνεχόμενη μέρα ο Rafael Nadal κέρδισε και τους δυο πόντους της Ισπανίας, σε μονά και διπλά, για να στείλει την ομάδα του στον τελικό του Davis Cup!

O Rafael Nadal ολοκλήρωσε τον ισπανικό θρίαμβο στο Caja Magica της Μαδρίτης, καθώς μαζί με τον Feliciano Lopez κέρδισαν τους Jamie Murray και Neal Skupski με 7-6 (3), 7-6 (8), για να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Davis Cup.

Ο Nadal ήταν εκείνος που έβαλε αρχικά την Ισπανία στη διεκδίκηση της πρόκρισης, με την άνετη νίκη του επί του Dan Evans, με 6-4, 6-0. Στο πρώτο παιχνίδι του ημιτελικού, ο Kyle Edmund είχε κερδίσει τον Feliciano Lopez με 6-3, 7-6 (3).

Όπως και χθες με την Αργεντινή, το διπλό δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την οικοδέσποινα Ισπανία, που εκτός από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει και τη μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου.

Στο 1ο σετ οι Ισπανοί έσβησαν ένα break point στο 5-5, 30-40, σε πολύ κρίσιμο σημείο, για να κατακτήσουν αργότερα το tie-break με 7-3. Στη συνέχεια μπορεί να βρισκόντουσαν μπροστά, αλλά ένιωθαν συνεχώς την πίεση των Βρετανών, που είχαν σταθερά το ελαφρύ προβάδισμα του ενός game επειδή σέρβιραν πρώτοι, ενώ είχαν και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το σετ, όταν είχαν break point και set point στο 5-6, 30-40.

Οι Ισπανοί έστειλαν κι αυτό το σετ στο tie-break όπου έδωσαν και την ψυχή τους, επιστρέφοντας από το 4-6 και σβήνοντας συνολικά 4 set point (3 στο tie-break), για να το κατακτήσουν με 10-8!

Με τη νίκη αυτή, η Ισπανία πήρε το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Davis Cup, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τον Καναδά. Οι Καναδοί έκαναν την έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό, επικρατώντας της Ρωσίας με 2-1 νίκες.

Αν και οι Ρώσοι έκαναν το πρώτο βήμα με την "καθαρή" επικράτηση του Andrey Rublev επί του Vasek Pospisil, ο Denis Shapovalov κράτησε "όρθια" την ομάδα του, πετυχαίνοντας μια πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στον Karen Khachanov, για να ολοκληρωθεί η μεγάλη καναδική ανατροπή στο διπλό, που κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο tie-break του 3ου σετ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

ΡΩΣΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ 1-2
Andrey Rublev v. Vasek Pospisil 6-4, 6-4
Karen Khachanov v. Denis Shapovalov 4-6, 6-4, 4-6
Khachanov/Rublev v. Pospisil/Shapovalov 3-6, 6-3, 6-7 (5)

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 1-2
Kyle Edmund v. Feliciano Lopez 6-3, 7-6 (3)
Dan Evans v. Rafael Nadal 4-6, 0-6
Jamie Murray/Neal Skupski v. Lopez/Nadal 6-7 (3), 6-7 (8)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots