Η 19χρονη Noskova έβγαλε εκτός τη Swiatek! (vid)

 
Η 19χρονη Noskova έβγαλε εκτός τη Swiatek! (vid)
tn team Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 12:37

Το ονειρικό ντεμπούτο της Linda Noskova στο Australian Open συνεχίζεται, με τη 19χρονη Τσέχα να κάνει σπουδαίο ματς και να αφήνει εκτός διοργάνωσης την κορυφαία παίκτρια του πλανήτη, Iga Swiatek.

Την πρώτη εβδομάδα ολοκληρώνεται η πορεία της Iga Swiatek στο πρώτο Grand Slam αυτής της σεζόν, με τη 19χρονη Linda Noskova να κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι και να κερδίζει την 22χρονη Πολωνή με 3-6, 6-3, 6-4.

Στην πρώτη της παρουσία στο κυρίως ταμπλό του Australian Open και στην πρώτη της ever εμφάνιση στη Rod Laver Arena, η ταλαντούχα Τσέχα τενίστρια κατάφερε να πετύχει τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα της, 1η απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και να πάρει το εισιτήριο για τις "16" καλύτερες της διοργάνωσης.

Σίγουρα δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά της η Swiatek, ωστόσο αξίζει κάθε εύσημο στη Noskova, ειδικά για το πως ανταποκρίθηκε μετά το χαμένο 1ο σετ, μένοντας μαζί με τη Swiatek στο 2ο και σώζοντας 2 break points σε συνεχόμενα games, ένα στο 2-2, 40-Α και άλλο ένα στο 3-3, 30-40, για να μείνει στο σερβίς το 2ο σετ.

Στο επόμενο game έκανε το πρώτο της break στο ματς, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο ένα κακό service game της Πολωνής, για να προηγηθεί με 5-3. Αυτό το game άλλαξε τα πάντα, με την Τσέχα να κερδίζει τους 11 από τους 12 τελευταιόυς πόντους του 2ου σετ και να το κατακτά με 6-3.

Στη συνέχεια προηγήθηκε με break νωρίς στο 3ο σετ για το 1-2, όμως η Swiatek είχε απάντηση και κέρδισε τα 2 επόμενα games, για να ανακτήσει το προβάδισμα στο 3-2. Ούτε τότε πανιβλήθηκε η 19χρονη, που συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει τις ευκαιρίες της, για να φτάσει σε νέο break στο 7ο game και να περάσει εκ νέου μπροστά, με 3-4.

Στο 10ο game, όταν σέρβιρε για τη νίκη, φάνηκε να έχει πίεση και βρέθηκε πίσω με 0-30, πήρε όμως σημαντική βοήθεια από 2 διαδοχικά αβίαστα λάθη της Swiatek, που έκαναν το 30-30. Ακολούθησε ένα μεγάλο σερβίς για το 40-30 και ένα νέο λάθος της Πολωνής στη συνέχεια, για να κλείσει τον θρίαμβο στο πρώτο της match point η 19χρονη, μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Η νίκη αυτή φέρνει τη Noskova για πρώτη φορά στο Top 35 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Στον 4ο γύρο του Australian Open η 19χρονη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Elina Svitolina και Viktorija Golubic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots