H Blinkova απέκλεισε τη Rybakina στο συγκλονιστικότερο ματς του τουρνουά! (vids)

 
H Blinkova απέκλεισε τη Rybakina στο συγκλονιστικότερο ματς του τουρνουά! (vids)
tn team Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 - 13:54

Μετά από 15 χαμένα match points εκατέρωθεν και ένα tie-break 32 λεπτών και 42 πόντων, η Anna Blinkova κατόρθωσε να βγάλει εκτός Australian Open το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και περσινή φιναλίστ, Elena Rybakina.

Ήταν αναμφίβολα ένα αξέχαστο ματς και το συγκλονιστικότερο μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Μετά από 2 ώρες και 46 λεπτά, η Blinkova επικράτησε της Rybakina με 6-4, 4-6, 7-6 (20) και τερμάτισε πολύ νωρίς την πορεία της Νο.3 παίκτριας του ταμπλό στη διοργάνωση.

Highlight της αναμέτρησης ήταν φυσικά το tie-break, το οποίο κράτησε 32 λεπτά! 32 λεπτά στα οποία οι δυο παίκτριες άλλαξαν 6 φορές πλευρές, είχαν 13 χαμένα match points εκατέρωθεν και δεν υπήρξε καμία διακοπή για ξεκούραση!

Η Blinkova είχε 2 χαμένα match points και πριν από το tie-break, καθώς προηγήθηκε με break στο 6-5 και σέρβιρε για το ματς στο 12ο game. Σε εκείνο το game είχε 2 ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, αλλά η Rybakina τις έσβησε, έκανε το break και ακολούθησε το tie-break, ένα από τα συγκλονιστικότερα στην ιστορία του αθλήματος.

Η Blinkova αν και προηγήθηκε νωρίς με 4-1 και είχε διπλό match point στο 9-7, χρειάστηκε την 8η ευκαιρία της στο tie-break και 10η συνολικά για να πάρει τελικά αυτή τη νίκη, με τη Rybakina να έχει και εκείνη 6 match points στη διάθεσή της.

Τελικά, αφού αμφότερες έσβησαν με πολύ τολμηρό τρόπο κάμποσα match points, η Rybakina ρίσκαρε ξανά και αστόχησε με το backhand της σε ένα ανέβασμά της στο φιλέ, στο μοιραίο λάθος που ολοκλήρωσε το tie-break στον 42ο πόντο, με το σκορ 22-20 υπέρ της Blinkova.

Η 25χρονη Ρωσίδα θα βρεθεί για 1η φορά στον 3ο γύρο του Australian Open και θα αντιμετωπίσει εκεί την Jasmine Paolini, διεκδικώντας και την πρώτη της πρόκριση στη 16άδα ενός Grand Slam γενικότερα. Η Paolini κέρδισε νωρίτερα την Tatjana Maria με 6-2, 6-3.

Όσο για τη Rybakina, περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, η μεγάλη απώλεια βαθμών αναμένεται να τη ρίξει στο Νο.5 από το Νο.3 του κόσμου, με την Coco Gauff να έχει από τώρα εξασφαλισμένη την επιστροφή της στο Νο.3 και τη δυνατότητα να διεκδικήσει και κάτι περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots