Djokovic: "Δεν ήμουν τόσο καλά τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν θα προπονηθώ αύριο" (vid)

 
Djokovic: "Δεν ήμουν τόσο καλά τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν θα προπονηθώ αύριο" (vid)
tn team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 17:55

Ο Novak Djokovic αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου του μετά τη δύσκολη νίκη του επί του Dino Prizmic στο Australian Open πως δεν είναι εντελώς καλά, ενώ ίσως και να αποφύγει να προπονηθεί αύριο, αν δεν νιώθει καλύτερα.

"Δεν ήμουν τόσο καλά τις τελευταίες 4-5 μέρες. Μάλλον μπορείτε να το ακούσετε και στη φωνή μου, αλλά είναι αυτό που είναι. Απλά πρέπει να το αντιμετωπίσεις, να το αποδεχτείς και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου, χωρίς να παραλείψει να δώσει τα εύσημα στον αντίπαλό του.

"Είχα έναν απίστευτο αντίπαλο σήμερα. Για 18 ετών, έπαιζε πολύ ώριμα και με αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, πάλεψε ως το τέλος και δεν τα παράτησε, ούτε όταν ήταν πίσω με 4-0 στο 4ο σετ. Με εντυπωσίασε η νοοτροπία του, η προσέγγισή του στο παιχνίδι. Είχα ακούσει πολλά για εκείνον, για την πειθαρχία του, για το παιχνίδι του, την αφοσίωσή του στις καθημερινές ρουτίνες, όλα αυτά που τον κάνουν δυνατό και πετυχημένο στα 18 του. Αν συνεχίσει έτσι χωρίς αμφιβολία θα έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά του."

Για το αν η επιβλητική του προσωπικότητα ορισμένες φορές είναι αρκετή, για να κερδίζει αγώνες σαν κι αυτούς σε πρώτους γύρους Grand Slams χωρίς να είναι σε καλή κατάσταση, ο Djokovic είπε: "Πιστεύω πως ναι, μάλλον είναι πολύ χρήσιμο στις αρχές των τουρνουά. Όπως και σήμερα, έκανε κάποια διπλά λάθη και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω κάποια break. Θα μπορούσατε να πείτε ότι ήταν νευρικός. Η προσωπικότητά μου βοηθάει, τα όσα έχω πετύχει σ' αυτό το τουρνουά, είναι αδύνατο για τους άλλους παίκτες να μην το ξέρουν, να μην το νιώσουν, ειδικά για έναν νεαρό παίκτη όπως αυτόν. Μετά το κακό μου 2ο σετ, κατάφερα να του κάνω break μόλις είδα ότι δεν ένιωθε τόσο άνετα. Ήταν ένα εξαντλητικό ματς και κάποιες φορές αισθανόμουν ότι αντιμετωπίζω τον εαυτό μου, ήταν σα να είχα απέναντί μου έναν καθρέφτη. Δε νομίζω πως η καριέρα μου είναι αρκετή από μόνη της για να κερδίσω ένα ματς, αλλά σίγουρα με βοηθάει να κάνω ένα καλό ξεκίνημα, όπως συνέβη και σήμερα."

Για τον 18χρονο Κροάτη, τον οποίο αποθέωσε και στις δηλώσεις του στο court, είπε: "Άκουσα πως με παρακολουθούσε όταν μεγάλωνε. Παίζει απίστευτη άμυνα, ειδικά με το backhand του. Έχει ολοκληρωμένο παιχνίδι, αλλά φυσικά σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είναι μόνο ένα 18χρονο αγόρι, που εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό με τη φυσική του κατάσταση σήμερα. Τα πόδια του είναι πολύ δυνατά και σταθερά. Επίσης και η νοοτροπία του. Βγήκε εκεί έξω με την επιθυμία να παίξει ένα καλό σετ ή να απολαύσει την εμπειρία και έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα."

Για τη δική του σωματική κατάσταση και τη ζημιά που μπορεί να του έκανε ο σημερινός εξαντλητικός αγώνας, είπε: "Θα μιλήσω αύριο με την ομάδα μου, να δω αν μπορώ να αποφύγω την προπόνηση. Να κάνω μόνο ελαφριά δουλειά, λίγο γυμναστήριο, τζόκινγκ, κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις για να μείνω σε φόρμα. Πέρσι δεν έκανα καθόλου προπονήσεις τις ημέρες που δεν είχα αγώνες. Ήταν διαφορετικές συνθήκες γιατί είχα τραυματισμό. Τώρα έχω 2 μέρες μπροστά μου μέχρι τον επόμενο αγώνα, που νομίζω είναι αρκετές μετά από έναν αγώνα 4 ωρών. Θα δω πως θα ξυπνήσω αύριο και θα δούμε."

Για το νέο κανονισμό, που επιτρέπει στους θεατές να μπαίνουν στο γήπεδο και μέσα στα games (όχι μόνο όταν υπάρχει διάλειμμα στο παιχνίδι), ο Djokovic σχολίασε: "Δεν ήξερα τίποτα γι' αυτόν τον νέο κανονισμό. Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την εμπειρία για τους φιλάθλους, αλλά πρέπει να πω πως μου είναι δύσκολο. Το καταλαβαίνω και το υποστηρίζω, αλλά όλη μου τη ζωή έχω συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη ατρμόσφαιρα. Όταν αυτή αλλάζει, σε μπερδεύει και σου αποσπά κάπως την προσοχή. Σήμερα χάσαμε πολλές φορές χρόνο επειδή περιμέναμε τους ανθρώπους να καθίσουν. Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος κανόνας, αλλά καταλαβαίνω πως πάρθηκε με βάση την οπτική γωνία των φιλάθλων και μάλλον είναι καλύτερα γι' αυτούς, γιατί δεν θέλουν να περιμένουν έξω. Θέλουν να είναι στο στάδιο και να απολαμβάνουν κάθε πόντο. Είμαι κάπως διχασμένος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots