Αποσύρθηκε ο Berrettini - πρεμιέρα με Bergs ο Τσιτσιπάς

 
Αποσύρθηκε ο Berrettini - πρεμιέρα με Bergs ο Τσιτσιπάς
© Abby Brennan
tn team Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 - 7:55

O Matteo Berrettini δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στο δεξί του πόδι και απέσυρε τη συμμετοχή του από το Australian Open. Τη θέση του στο ταμπλό πήρε ο Zizou Bergs, που θα είναι και ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά.

Τον Zizou Bergs θα αντιμετωπίσει στην αυριανή του πρεμιέρα στο Australian Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ο Matteo Berrettini δεν είναι ακόμα σε θέση να αγωνιστεί και έτσι απέσυρε τη συμμετοχή του, όπως ανακοινώθηκε και από το τουρνουά πριν από λίγο.

Ο 27χρονος Ιταλός ταλαιπωρείται με έναν νέο τραυματισμό εδώ και μερικές εβδομάδες, από τότε που έκανε προετοιμασία στο Τορίνο, με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει ακόμα να ξεκινήσει τη σεζόν του. Πριν μια εβδομάδα έκανε και μια προπόνηση με τον Τσιτσιπά στη Rod Laver Arena, όμως απ' ότι φαίνεται χρειάζεται ακόμα χρόνο για να αναρρώσει.

O Bergs, Νο.130 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε εγκαταλείψει την αναμέτρησή του στον 3ο προκριματικό γύρο απέναντι στον Αυστραλό Dane Sweeny, επομένως και η δική του φυσική κατάσταση είναι ένα ερωτηματικό, ωστόσο για την ώρα είναι εκείνος που δικαιούται να μπει στο court στη θέση του Berrettini ως lucky loser.

Θα είναι η 1η του επίσημη συνάντηση σε tour-level ματς με τον Τσιτσιπά, 2η αν συμπεριλάβουμε τα προκριματικά του European Open στην Αμβέρσα το 2017, όπου ο Τσιτσιπάς είχε πάρει μια άνετη νίκη με 6-0, 6-3.

Η πρεμιέρα του Τσιτσιπά είναι προγραμματισμένη για το 2ο παιχνίδι της Rod Laver Arena στο αυριανό πρόγραμμα (15/01), που σημαίνει πως θα ξεκινήσει γύρω στις 04:30 με 05:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots