Μεγάλη ανατροπή για Sabalenka (vid)

 
Μεγάλη ανατροπή για Sabalenka (vid)
tn team Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 12:51

H Aryna Sabalenka έχανε με 5-7, 1-3 από τη Storm Sanders, κατάφερε όμως να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας και να παραμείνει "ζωντανή" στο Australian Open.

Η Sabalenka δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με την αυτοπεποίθησή της.

Λίγο έλειψε να το πληρώσει με έναν πρόωρο αποκλεισμό από το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, αλλά κατάφερε να βγει "ζωντανή" από την αναμέτρησή της με τη Storm Sanders στη Rod Laver Arena, κερδίζοντας την Αυστραλή με 5-7, 6-3, 6-2, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Ήταν μια σημαντική νίκη για την ψυχολογία της Νο.2 παίκτριας του ταμπλό, που ξεκίνησε πολύ άσχημα το ματς και βρέθηκε πίσω με διπλό break στο 1-4. Κατάφερε αρχικά να μειώσει σε 3-4 και αργότερα να ισοφαρίσει σε 5-5, έδωσε όμως αμαχητί το break πίσω στην Αυστραλή αμέσως, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το 1ο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 1-3 και χρειάστηκε να σβήσει break point στο 5ο game, για να μη μείνει πίσω ξανά με διπλό break και χάσει εντελώς την επαφή με το σκορ. Κατάφερε να βγει απ' αυτό το game "όρθια" και να μειώσει σε 2-3, ενώ στο επόμενο βρήκε και το break, χάρη στο οποίο ισορρόπησε το 2ο σετ.

Αυτό ήταν το turning point της αναμέτρησης, με τη Sabalenka να κερδίζει τα 5 τελευταία games του 2ου σετ, για να το κατακτήσει με 6-3, καθώς και τα 11 από τα 13 τελευταία games της αναμέτρησης, αφού κυριάρχησε στο 3ο σετ και το κατέκτησε με 6-2.

Στον 2ο γύρο του Australian Open, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Xin Wang, που κέρδισε νωρίτερα σήμερα την Ann Li με 7-6 (5), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots