Tiley: "To 95% των παικτών θα είναι εμβολιασμένοι ως τον Ιανουάριο"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 10:11

Ο διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, έκανε μια ενημέρωση για την κατάσταση των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παικτών αυτή τη στιγμή, τονίζοντας πως ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που δεν θα είναι εμβολιασμένοι των Ιανουάριο. Ο Tiley εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την παρουσία του Novak Djokovic στο τουρνουά.

"Σήμερα περισσότερο από το 85% των παικτών είναι εμβολιασμένοι", είπε χαρακτηριστικά ο Tiley, σε συνέντευξή του για τον ραδιοφωνικό σταθμό SEN.

"Και γι' αυτό παίρνουμε αρκετό μέρος των ευσήμων, επειδή θέσαμε τον εμβολιασμό ως κριτήριο για να αγωνιστούν. Πιστεύουμε πως μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει εμβολιαστεί το 90%-95%, γιατί όσοι δεν το κάνουν δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν", πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Tennis Australia.

Στη Βικτώρια της Αυστραλίας, το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 12 ετών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 90% και είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο. Όλοι οι εργαζόμενοι στα τουρνουά της Αυστραλίας τον Ιανουάριο, όπως και οι θεατές, θα είναι εμβολιασμένοι, επομένως ο εμβολιασμός των παικτών ήταν μια απαράβατη αρχή για την τοπική κυβέρνηση.

"Έτσι πρέπει να γίνει, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει προνομιακή μεταχείριση στους αθλητές σε σχέση με αυτό που περνάει η υπόλοιπη κοινωνία", σχολίασε ο Tiley.

Όσο για τον Novak Djokovic, που η κατάστασή του παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό, ο Tiley δεν είπε κάτι περισσότερο, αλλά φάνηκε θετικός πως στο τέλος θα ταξιδέψει στην Αυστραλία με τους υπόλοιπους: "O Novak έχει κερδίσει 9 φορές το Australian Open. Είμαι σίγουρος πως θέλει να φτάσει στις 10!

Έχει 20 Slams, όσα και ο Rafa Nadal, που θα έρθει, όσα και ο Roger Federer. Κάποιος θα έχει την ευκαιρία να τα περάσει και δε νομίζω πως ο Novak θα αφήσει αυτή την ευκαιρία σε κάποιον άλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots