Australian Open: Αναλυτικά τα χρηματικά έπαθλα

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 - 18:27

Το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα μοιραστεί στους παίκτες του Australian Open το 2021 μπορεί να παρέμεινε ίδιο, έχουν γίνει όμως σημαντικές αλλαγές στην κατανομή, με τον νικητή να έχει μειωμένο έπαθλο κατά 33%, ενώ τους παίκτες που θα αποκλειστούν στους 1ους γύρους να φτάνουν μέχρι και το 25% αύξηση σε σχέση με πέρσι. Δείτε αναλυτικά.

Το Australian Open θα διεξαχθεί με πολύ διαφορετικούς όρους σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας, θα είναι όμως το πρώτο Grand Slam που θα γίνει την εποχή του κορωνοϊού με κόσμο. Η Tennis Australia έχει εξασφαλίσει ήδη την πληρότητα 25% στα τρια μεγάλα στάδια του Melbourne Park και συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Βικτόρια με στόχο να καταφέρει να αυξήσει το ποσοστό αυτό.

Σε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της ομοσπονδίας, το χρηματικό έπαθλο του τουρνουά παρέμεινε ίδιο σε σχέση με το περσινό χρηματικό έπαθλο, στα 71 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια. Όπως όμως συμβαίνει και σε όλα τα τουρνουά μετά την εξάμηνη διακοπή του tour λόγω του Α' κύματος του Covid-19, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στους παίκτες που βρίσκονται πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη και κατά συνέπεια έχουν περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν νωρίς το τουρνουά.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές των μονών σε άνδρες και γυναίκες θα κερδίσουν το ποσό των 2,75 εκατομμυρίων (αυστραλιανών) δολαρίων, το οποίο είναι μειωμένο κατά 33% σε σχέση με το περσινό έπαθλο των νικητών (4,12 εκ. δολ.). Οι φιναλίστ θα κερδίσουν 1,5 εκατομμύριο (-27%) και οι ημιφιναλίστ 850 χιλ. δολ. (-18%).

Στα προημιτελικά το ποσό μένει σταθερό στις 525 χιλιάδες και στους πρώτους 4 γύρους του τουρνουά θα υπάρξει αύξηση, με αποκορύφωμα τον 3ο και τον 2ο γύρο, που θα φτάσει το 19% και το 17% αντίστοιχα.

Το ίδιο σύστημα εφαρμόστηκε και στα διπλά, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στον 1ο προκριματικό γύρο, σε παίκτες δηλαδή που κατά κανόνα είναι εκτός του Top 100, καθώς θα κερδίσουν το ποσό των 25.000 δολαρίων, 25% περισσότερο σε σχέση με πέρσι.

Αναλυτικά τα χρηματικά έπαθλα του 2021 Australian Open:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots