Australian Open: Από 1-4 συνοδοί για κάθε παίκτη

 
Australian Open: Από 1-4 συνοδοί για κάθε παίκτη
tennisnews team Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 - 13:45

Όπως ενημέρωσε η Tennis Australia, εξαιτίας των περιορισμών στα άτομα που θα μπουν στη χώρα τον επόμενο μήνα για το Australian Open, για τον κάθε παίκτη θα ισχύουν διαφορετικά όρια, τα οποία χωρίζονται σε 4 επίπεδα, έχοντας τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους στη Μελβούρνη από ένα έως και τέσσερα άτομα.

Το πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν, το οποίο αναμένεται να αρχίσει με μια μικρή καθυστέρηση στις 8 Φεβρουαρίου 2021, θα είναι και το πρώτο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στην εποχή της πανδημίας, σε μια Covid-free περιοχή.

Η πολιτεία της Βικτώρια, όπου βρίσκεται και η Μελβούρνη, έχει ξεπεράσει τις 40 διαδοχικές ημέρες χωρίς κρούσμα Covid-19, με τα σύνορα σε όλη τη χώρα, αλλά και ανάμεσα στις πολιτείες της Αυστραλίας, να παραμένουν κλειστά.

Επομένως, η αυστραλιανή κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί μια διαφορετική κατάσταση από αυτή των υπόλοιπων χωρών που διοργανώνουν διεθνή τουρνουά τένις τους τελευταίους μήνες. Θα πρέπει να υποδεχτεί ταξιδιώτες από το εξωτερικό, στους οποίους είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχουν και κρούσματα κορωνοϊού. Γι' αυτό και τα μέτρα είναι αρκετά αυστηρά για όλους τους αθλητές, που τις πρώτες δυο εβδομάδες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα και θα επιτρέπεται να κάνουν μόνο προπονήσεις με αυστηρούς περιορισμούς και αφού κάνουν κάθε 3 μέρες τεστ Covid-19.

Ένας ακόμα περιορισμός που έγινε γνωστός από την Tennis Australia, είναι στους συνοδούς που θα μπορεί να έχει ο κάθε παίκτης μαζί του. Μόνο οι πρώην πρωταθλητές του Australian Open θα έχουν δικαίωμα να έχουν 4 συνοδούς, δηλαδή μια ολοκληρωμένη ομάδα μαζί τους στο τουρνουά. Οι Top 10 παίκτες θα μπορούν να έχουν έως 3 συνοδούς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που θα αγωνιστούν στο κυρίως ταμπλό, δεν θα επιτρέπεται να έχουν πάνω από 2 συνοδούς. Οι παίκτες που θα αγωνιστούν στα τουρνουά των διπλών, θα μπορούν να έχουν έως 1 συνοδό ο καθένας, συνεπώς 2 συνοδοί για κάθε ομάδα.

Θυμίζουμε πως τα προκριματικά του Australian Open θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου στο Ντουμπάι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Όσοι και όσες προκριθούν στο κυρίως ταμπλό, θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη με τη βοήθεια της πολιτείας της Βικτώρια, που έχει αναλάβει να καλύψει τη μεταφορά των παικτών με ιδιωτικές πτήσεις. Στις 17 Ιανουαρίου, όταν και θα βρίσκονται όλοι οι παίκτες στη Μελβούρνη, θα ξεκινήσει η περίοδος καραντίνας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 του ίδιου μήνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots