Αυστραλιανή σεζόν: Αυτές είναι όλες οι λεπτομέρειες

 
Rod Laver Arena, Melbourne Park
Rod Laver Arena, Melbourne Park
tennisnews team Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 - 14:05

Η Tennis Australia γνωστοποίησε την αναλυτική της πρόταση για την φετινή αυστραλιανή σεζόν, που αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και να διαρκέσει 3 εβδομάδες, με μια επιπλέον εβδομάδα εκτός Αυστραλίας, για τα προκριματικά του Australian Open.

Είναι πλέον και επίσημο ότι η Tennis Australia σκοπεύει να διεξάγει τα προκριματικά του Australian Open εκτός Αυστραλίας για πρώτη φορά, ώστε να μην αναγκαστεί να τα ακυρώσει, προκειμένου να μείνει στο αγωνιστικό της πλάνο.

Συγκεκριμένα, τα προκριματικά θα γίνουν πιθανώς στις αρχές του Ιανουαρίου, με το Ντουμπάι, τη Ντόχα και τη Σιγκαπούρη να είναι πιθανές επιλογές των Αυστραλών. Το τριήμερο 15-16 Ιανουαρίου αναμένενται οι παίκτες και οι ομάδες τους στη Μελβούρνη και την περίοδο 17-31 Ιανουαρίου θα κάνουν την υποχρεωτική καραντίνα.

Την εβδομάδα 1-7 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν 2 τουρνουά της ΑΤΡ και 2 τουρνουά της WTA. Το Australian Open θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου και είναι ακόμα ένα προγραμματισμένο τουρνουά της WTA, που θα γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του αυστραλιανού Grand Slam.

Αναλυτικά η πρόταση της Tennis Australia:

Προκριματικά Australian Open: Πρέπει να ολοκληρωθούν πριν τις 15 Ιανουαρίου. Θα γίνουν έξω από την Αυστραλία. Θα κανονιστεί όλοι όσοι θα προκριθούν να ταξιδέψουν εγκαίρως στην Αυστραλία (με πληρωμένες πτήσεις) για να κάνουν την καραντίνα μαζί με τους υπόλοιπους. Οι προτάσεις για την τοποθεσία είναι το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και το Λος Άντζελες.

Πρόγραμμα:

Πριν τις 15 Ιανουαρίου: Προκριματικά Australian Open

15-16 Ιανουαρίου: Αφίξεις παικτών και ομάδων στη Μελβούρνη

17-31 Ιανουαρίου: Περίοδος καραντίνας

1-7 Φεβρουαρίου: ATP Cup ή ATP 750 τουρνουά και ένα ATP 250 τουρνουά / ένα WTA 500 και ένα WTA 250 τουρνουά

8-21 Φεβρουαρίου: Australian Open

15-22 Φεβρουαρίου: ένα WTA 250 τουρνουά

Για την υποχρεωτική καραντίνα:

Χρόνος καραντίνας: Κάθε ταξιδιώτης από το εξωτερικό, θα μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Θα του επιτρέπεται να κινείται μόνο στο ξενοδοχείο και στις προπονητικές εγκαταστάσεις.

Αφίξεις: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φτάσουν στην Αυστραλία ανάμεσα στις 15 και στις 16 Ιανουαρίου 2021.

Πριν τις 15 Ιανουαρίου: Μόνο οι Αυστραλοί πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα. Θα πρέπει επίσης να εκτελέσουν την τυπική καραντίνα (24 ώρες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και 14 ημέρες καραντίνα).

Δωμάτια και φαγητό: Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Tennis Australia θα πληρώσει ένα δωμάτιο για το κάθε άτομο και γεύματα που θα φτάνουν έως τα 100 αυστραλιανά δολάρια την ημέρα. Δεν επιτρέπεται η διαμονή σε ιδιωτική κατοικία σ' αυτή την περίοδο.

Κοινά δωμάτια: Μπορούν δυο διαφορετικά άτομα να μοιραστούν ένα δωμάτιο, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως αν κάποιος είναι θετικός στον Covid-19, θα επηρεάσει και το άτομο με το οποίο μοιράζεται το δωμάτιο.

Απομάκρυνση από το ξενοδοχείο: Δεν επιτρέπεται να φύγετε από το ξενοδοχείο ή από τις προπονητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αυτό ισχύει για παίκτες και προπονητές.

Επισκέπτες: Δεν επιτρέπονται οι επισκέπτες στο ξενοδοχείο, ούτε στις προπονητικές εγκαταστάσεις.

Φαγητό: Θα πρέπει να παίρνετε το φαγητό σας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Επίσης επιτρέπεται να έχετε ένα γεύμα κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε στις προπονητικές εγκαταστάσεις.

Προπονήσεις: Θα επιτρέπονται προπονήσεις από τη 2η μέρα της καραντίνας και μετά από αρνητικό τεστ. Μπορείτε να έχετε έως 5 ώρες τη μέρα (2 ώρες στο court, 2 ώρες στο γυμναστήριο και 1 ώρα για φαγητό).

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν και αργότερα σήμερα μαζί με τα δυο παγκόσμια tour, ώστε να οργανωθεί το καλύτερο πρόγραμμα για τους παίκτες και να συμφωνηθεί ένα κοινό καλαντάρι για τους πρώτους δυο μήνες του 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots