Στις 8 Φεβρουαρίου το Australian Open - οι αυστηροί κανονισμοί

 
Rod Laver Arena, Melbourne Park
Rod Laver Arena, Melbourne Park
tennisnews team Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 - 16:10

Η απόφαση πάρθηκε και το Australian Open του 2021 θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες με τους αυστηρούς κανονισμούς που θα πρέπει να τηρήσουν οι παίκτες.

Όπως δημοσίευσαν σήμερα τα αυστραλιανά μέσα The Age και Sydney Morning Herald, η απόφαση πάρθηκε για το Australian Open και το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, κατά πάσα πιθανότητα και πρώτο τουρνουά της χρονιάς, θα αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, δυο εβδομάδες αργότερα από την αρχική του ημερομηνία διεξαγωγής.

"Μας πήρε λίγο καιρό, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να μιλάμε για Australian Open στις 8 Φεβρουαρίου", δήλωσε ο Craig Tiley, πρόεδρος της Tennis Australia και διευθυντής του Grand Slam της Μελβούρνης.

Ο Tiley εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του πως θα τηρηθεί ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο των 71 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων, που μοιράστηκαν στο τουρνουά το 2020. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεγάλα τουρνουά που έγιναν μέχρι τώρα στην εποχή της πανδημίας, το Australian Open αναμένεται να υποδεχτεί αρκετούς φιλάθλους, ίσως και σε πληρότητα 75% στις εγκαταστάσεις του Melbourne Park.

Γνωστοποιήθηκαν επίσης οι λεπτομέρειες της υποχρεωτικής καραντίνας 2 εβδομάδων που θα πρέπει να τηρηθεί από τους παίκτες και τις ομάδες τους.

Τα αυστηρά μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν απ' όλους τους παίκτες και τους προπονητές τους, είναι τα εξής:

-Όλοι οι παίκτες θα μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

-Οι παίκτες θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου και η καραντίνα θα ξεκινήσει όταν φτάσει και ο τελευταίος παίκτης. Ο προγραμματισμός είναι να πραγματοποιηθεί την περίοδο 17-31 Ιανουαρίου.

-Τα πάντα σ' αυτή την περίοδο, δωμάτια, φαγητό, γήπεδα, γυμναστήρια, θα είναι πληρωμένα από την Tennis Australia.

-Όλοι οι παίκτες θα κάνουν test Covid-19 την 1η, την 3η, την 7η, τη 10η και τη 14η μέρα της καραντίνας.

-Εφόσον το 1ο τεστ βγει αρνητικό, από τη 2η μέρα της καραντίνας, οι παίκτες θα μπορούν να προπονούνται στα γήπεδα του Melbourne Park.

-Από την 8η μέρα, δηλαδή τη 2η εβδομάδα της καραντίνας, και εφόσον έχουν ήδη 3 αρνητικά τεστ στη σειρά, οι παίκτες θα μπορούν να προπονούνται σε ομάδες, έως τεσσάρων ατόμων.

-Κανείς παίκτης δεν επιτρέπεται να περάσει περισσότερες από 5 ώρες εκτός δωματίου την ημέρα και αυτές τις 5 ώρες θα πρέπει αυστηρά να είναι στο γήπεδο, στο γυμναστήριο ή για φυσιοθεραπεία.

Μόλις ολοκληρώσουν την καραντίνα, όλοι οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι να κινηθούν στη Μελβούρνη, να ψυχαγωγηθούν, να δειπνήσουν σε εστιατόρια και να μείνουν σε ξενοδοχεία όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους πολίτες. Τα παραπάνω αυστηρά μέτρα, πάρθηκαν ακριβώς επειδή η πολιτεία της Βικτώρια έχει καταφέρει να εξαφανίσει το ιικό φορτίο από τις περιοχές της. Σήμερα, για 34η διαδοχική ημέρα, η Βικτώρια δεν κατέγραψε κανένα κρούσμα κορωνοϊού!

"Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα τουρνουά που έχουν γίνει φέτος, το Australian Open θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση, στην οποία περιμένει από τους παίκτες να φέρουν τον ιό εδώ. Αν το σκεφτείτε, όπου αλλού έγινε Grand Slam, τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Αλλά και στα υπόλοιπα τουρνουά, ειδικά στην Αμερική. Εμείς έχουμε καταφέρει κάτι που πουθενά αλλού δε συμβαίνει, οπότε πρέπει να φροντίσουμε να το διατηρήσουμε. Πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε", είπε ο κυβερνήτης της Βικτώρια, Daniel Andrews.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots