Αρνήθηκε να χάσει ο Federer! (vid)

 
Roger Federer
Roger Federer
tennisnews team Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 - 15:49

O Roger Federer λίγο έλειψε να χάσει για 2η φορά σε Grand Slam από τον John Millman, ωστόσο ανέτρεψε το 4-8 στο tie-break του 5ου σετ και πήρε τελικά τη νίκη, που ήταν η 100ή του στο Australian Open!

Οι δαίμονες από τον αποκλεισμό του από τον John Millman στο US Open του 2018 "ξύπνησαν" ξανά για τον Roger Federer, που έχασε 2 σετ από τον Αυστραλό και κινδύνεψε άμεσα με πρόωρο αποκλεισμό στο 5ο σετ, όπου βρέθηκε πίσω με break και με 4-8 στο tie-break, πριν τελικά πάρει τη νίκη, με 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6, 7-6 (8).

Ήταν μια εξαντλητική μάχη, που ξεπέρασε τις 4 ώρες σε διάρκεια και στην οποία ο Federer κατάφερε να κερδίσει μόλις 3 πόντους περισσότερους από τον Millman (181-178). Ο 38χρονος Ελβετός, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, τελείωσε τον αγώνα με 16 άσους, 62 winners και 82 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Millman, που είχε μερικές στιγμές απίστευτου τένις, είχε 11 άσους, 40 winners και 48 αβίαστα λάθη.

Από νωρίς φάνηκε πως δεν θα έχει εύκολο βράδυ ο Federer, ο οποίος υπέστη break νωρίς και έμεινε πίσω με 1-3. Έχασε break back point στο επόμενο game και βρέθηκε ακόμα πιο μακριά από τον Αυστραλό, στο 1-4. Στο 9ο game κατάφερε να πάρει πίσω το break, όμως τα προβλήματα που είχε σήμερα από τη γραμμή του σερβίς του στοίχισαν σε μεγάλο βαθμό και ο Millman με νέο break απάντησε άμεσα και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Federer δεν απειλήθηκε με break point, αλλά δυσκολευόταν αρκετά και στα σερβίς του αντιπάλου του. Μόνο μια φορά έφτασε σε break point ο Ελβετός, στο 11o game, αλλά δεν το αξιοποίησε. Το σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί ο "Βασιλιάς" έχασε μόνο 2 πόντους, επικρατώντας με 7-2.

Έδειχνε να ανεβάζει στροφές και να κερδίζει έδαφος ο Ελβετός "μαέστρος", ο οποίος δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς ούτε στο 3ο σετ. Έριξε την προειδοποιητική βολή με το πρώτο του break point στο 8ο game και τελικά έκανε το break στο 10ο game, για να πάρει αυτό το σετ με 6-4 και να βρεθεί για πρώτη φορά στον αγώνα σε θέση οδηγού.

Τα προβλήματα όμως δεν είχαν τελειώσει για τον Federer - κάθε άλλο. Στο 4ο σετ ο Millman έκανε το break που ξεχώρισε στο 4-3 και διατηρήθηκε μπροστά, για να το κατακτήσει με 6-4 και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο 5ο σετ ο Αυστραλός προηγήθηκε με break στο 2-1, αλλά ο Federer απάντησε στο επόμενο game, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Παίζοντας σπουδαίο τένις, ο Millman κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλο το υπόλοιπο σετ και μάλιστα είχε και τις μόνες ευκαιρίες που υπήρξαν ως το τέλος, όταν προηγήθηκε με 3-3, 15-40.

Ο Federer έμεινε "όρθιος" και το παιχνίδι τελικά κρίθηκε σε tie-break 10 πόντων. Εκεί ο Ελβετός βρέθηκε πιο κοντά στον αποκλεισμό από ποτέ, αφού ήταν πίσω με 4-8. Με την μπάλα να "καίει" όμως, κέρδισε 6 πόντους στη σειρά, μετέτρεψε το 4-8 σε 10-8 και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη, μετά από 4 ώρες και 3 λεπτά μάχης στη Rod Laver Arena.

Αυτή ήταν η 100ή νίκη (100-14) του Federer στη Μελβούρνη και δεν θα μπορούσε να έρθει με πιο περιπετειώδη τρόπο. Το Australian Open είναι το 2ο Grand Slam που ο Ελβετός φτάνει σ' αυτόν τον αριθμό, αφού έχει πετύχει και 101 νίκες στο Wimbledon. Συνολικά, έφτασε τις 360 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις (360-58).

Στον 4ο γύρο του Australian Open, όπου θα αγωνιστεί για 18η φορά στα 19 τελευταία χρόνια, θα αντιμετωπίσει τον Marton Fucsovics, που νωρίτερα σήμερα επιβλήθηκε του Tommy Paul με 6-1, 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots