ATP
Monte-Carlo: Hawk-eye σε κάθε πόντο από την επόμενη χρονιά!

 
Monte-Carlo: Hawk-eye σε κάθε πόντο από την επόμενη χρονιά!
© Monte-Carlo Masters
tn team Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 10:06

Μια επαναστατική αλλαγή ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Monte-Carlo Masters, που μετά και τα πολλά περιστατικά που είχαμε στο τουρνουά αυτής της χρονιάς, θα αντικαταστήσει όλους τους επόπτες με live hawk-eye το 2025!

Πρόκειται για μια επαναστατική απόφαση, μιας και στο χώμα το hawk-eye χρησιμοποιείται ακόμα σε ελάχιστα τουρνουά, ακόμα και όταν πρόκειται μόνο για τη δυνατότητα challenge.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι διοργανωτές του Monte-Carlo Masters προανήγγειλαν πως όλες οι αποφάσεις των γραμμών -ξεκινώντας από το τουρνουά του 2025- θα παίρνονται από το hawk-eye, κάτι που συμβαίνει ήδη σε αρκετά μεγάλα τουρνουά με σκληρές επιφάνειες.

"Αυτή η απόφαση έχει επιβεβαιωθεί και αν δεν αλλάξει κάτι από την ΑΤΡ, δεν θα υπάρχουν πια επόπτες από τον επόμενο χρόνο", είπε ο διευθυντής του τουρνουά, David Massey.

Ήταν μια ακόμα χρονιά με πολλά παράπονα από τους παίκτες προς τους διαιτητές στο Monte-Carlo, ενώ η φάση που συζητήθηκε περισσότερο ήταν αναμφίβολα στον ημιτελικό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Jannik Sinner, όταν ο Ιταλός θα μπορούσε να προηγηθεί με double break στο 3ο σετ, αφού το δεύτερο σερβίς του Στέφανου ήταν εκτός γραμμής και δεν καταλογίστηκε από τους επόπτες και τη διαιτητή.

Αυτή δεν ήταν η μόνη σημαντική αλλαγή που ανακοίνωσε ο Massey για το μέλλον του Monte-Carlo Masters, καθώς τα επόμενα χρόνια θα περιμένουμε και την πρώτη οροφή στο κεντρικό court, το Court Rainier III. To χρονοδιαγράμμα δεν δόθηκε ακόμα στη δημοσιότητα, αλλά θα είναι σίγουρα κάτι που θα βοηθήσει πολύ το τουρνουά, που είχε κάποιες διακοπές φέτος εξαιτίας των βροχών.

Ανοίγει παράλληλα και έναν δρόμο για τα υπόλοιπα τουρνουά, αφού μέχρι τώρα οι οροφές δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στη χωμάτινη περίοδο. Τα μόνα τουρνουά που διαθέτουν οροφές σε κάποια από τα γήπεδά τους, είναι το Roland Garros και το 1000άρι της Μαδρίτης, ενώ στο WTA Tour υπάρχει και το 500άρι της Στουτγκάρδης, το οποίο ήταν ανέκαθεν indoor τουρνουά αλλά με χωμάτινες επιφάνειες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots