ATP
Το διπλό λάθος σε break point του Τσιτσιπά που δεν καταλογίστηκε (vid)

 
Το διπλό λάθος σε break point του Τσιτσιπά που δεν καταλογίστηκε (vid)
tn team Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 - 19:46

Δείτε την επίμαχη φάση με το διπλό λάθος του Στέφανου Τσιτσιπά σε πολύ κρίσιμο σημείο του 3ου σετ, που δεν καταλογίστηκε.

Για ευνόητους λόγους ήταν ο πόντος που συζητήθηκε περισσότερο. Ούτε η διαιτητής, ούτε και ο Sinner σταμάτησαν τον πόντο μετά το δεύτερο σερβίς του Τσιτσιπά που φάνηκε να μην βρίσκει τη γραμμή, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε λίγο μετά τον πόντο και έσωσε break point, για να μείνει σε απόσταση βολής στο 3ο σετ.

Τα πράγματα στη συνέχεια άλλαξαν ριζικά, με τον Sinner να αρχίζει να έχει κράμπες και τον Τσιτσιπά να κερδίζει 4 συνεχόμενα games, μετατρέποντας το 2-4 σε 6-4 και παίρνοντας μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Monte-Carlo Masters.

Αργότερα, στις συνεντεύξεις Τύπου, και οι δυο αναφέρθηκαν στον περίφημο πόντο.

"Από τη στιγμή που έγινε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ανήκει στο παρελθόν. Είναι δύσκολο να το αποδεχτώ, γιατί έπαιζα πολύ καλό τένις και τακτικά όλα πήγαιναν στη σωστή κατεύθυνση. Ευτυχώς ή δυστυχώς, όλοι κάνουν λάθη, και εγώ κάνω λάθη. Οι κράμπες ήταν πιθανότατα μια συνέπεια αυτού που συνέβη, γιατί μπαίνει στο μυαλό σου και μετά δεν είναι εύκολο να παίξεις. Έκανα πάντως ό,τι μπορούσα. Ο Στέφανος ανέβασε το επίπεδό του, αυτό συμβαίνει όταν αλλάζει το momentum. Γι' αυτό είναι διασκεδαστικό το τένις", είπε ο Sinner.

Και ο Τσιτσιπάς, παραδέχτηκε πως θα ήταν διαφορετικό το ματς αν γινόταν double break σε εκείνο το σημείο: "Ένα διπλό break δεν θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα για εμένα και ήταν σημαντικό να κρατήσω το σερβίς μου. Αν δινόταν άουτ, θα εξελισσόταν τελείως διαφορετικά το ματς. Θα ήταν άσχημο για μένα. Πολλά περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο χώμα, τα οποία δεν βλέπουμε σε άλλες επιφάνειες. Ένα από αυτά είναι τα σημάδια και ο έλεγχος των γραμμών. Επειδή έχω παίξει πολύ στο χώμα, προσπαθώ να επεμβαίνω από μόνος μου. Δεν εμπιστεύομαι τους επόπτες πολύ για να κάνουν τη δουλειά τους. Όποτε χτυπάω μια μπαλιά που είναι κοντά στη βασική ή την πλάγια γραμμή και μπορεί να είναι έξω, τη χτυπάω και ρίχνω μια γρήγορη ματιά πριν συνεχίσω τον πόντο. Έτσι έχω μάθει. Γι' αυτό δεν μπλέκω σε συζητήσεις ή διαφωνίες με τους διαιτητές, διότι καταλαβαίνω ότι γίνονται λάθη. Προσπαθώ να βασίζομαι μόνο στον εαυτό μου. Έτσι μεγάλωσα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots